Ostali sportovi

Gotovo tisuću atletičara na Verudi se borilo za titulu školskog državnog prvaka

Sportnet • utorak, 04.04.2023.
Gotovo tisuću atletičara na Verudi se borilo za titulu školskog državnog prvaka

Hrvatski školski sportski savez školsku godinu bogatu sportskim aktivnostima i školskim prvenstvima u čak 16 sportova nastavlja velikom Završnicom Državnog prvenstva u atletici za osnovne i srednje škole u Puli.

U utorak, 4. travnja, na Verudi nam se pridružilo 460 sportašica i sportaša iz svih dijelova Republike Hrvatske koji su sudjelovali u Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike u atletici za osnovne i srednje škole.

Dječaci i djevojčice iz 40-ak gradova Lijepe naše okupilo se u disciplinama: skok u vis, skok u dalj, bacanje kugle, bacanje vorteksa, trčanje na 100, 300, 600 i 800 metara te štafeta. Natjecanje koordiniraju Hrvatski školski sportski savez i članovi Tehničke komisije, stručnjaci u atletici, a sve pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta te uz sponzorstvo Arabesce i Cetine. "Hladno nam je, ali sunčano – a dobra staza je sve što nam treba za uživanje u atletici. Još kad dodate najbolju ekipu iz svoje škole i pogled na more, nema boljeg", rekla je jedna od natjecateljica iz Križevaca.

Rezultati natjecanja za osnovne škole otkrili su nam nove državne prvake:

Djevojčice: 1. mjesto OSNOVNA ŠKOLA SMILJEVAC, ZADAR, 2. mjesto OSNOVNA ŠKOLA MEDVEDGRAD, ZAGREB i 3. mjesto OSNOVNA ŠKOLA ZVONIMIRA FRANKA, KUTINA.

Dječaci: 1. mjesto OSNOVNA ŠKOLA MURSKO SREDIŠĆE, 2. mjesto OSNOVNA ŠKOLA SMILJEVAC, ZADAR i 3. mjesto OSNOVNA ŠKOLA NOVI MAROF

Sve rezultate po disciplinama možete pronaći na mrežnim stranicama Hrvatskog školskog sportskog saveza. Ovo je Prvenstvo praćeno i prijenosom uživo na YouTube kanalu HŠSS-a gdje svi zainteresirani roditelji i obitelji mogu pratiti svoje favorite.

"Veliko je zadovoljstvo biti prvi na novouređenoj atletskoj stazi – djeca se zaista osjećaju posebno i osvojiti ovo natjecanje bit će im posebna čast. Ipak, Savezu i organizatorima najvažnije je da se njeguju timski duh, fair play i zajedništvo – a kraljica sportova sve nam to omogućava. Nastavljamo uživati u Puli", potvrdio je predsjednik HŠSS-a, gospodin Zlatko Kraljević.

Medalje i pehare najboljim ekipama dodjelili su predsjednik HŠSS-a Zlatko Kraljević, član Izvršnog odbora HŠSS-a Davor Juriša i član Tehničke komisije i član Izvršnog odbora Hrvatskog atletskog saveza Marko Grgurić, a na natjecanju su nam se pridružile i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade grada Pule Ivana Sokolov i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije Patricia Percan.

U srijedu, 5. travnja 2023., s natjecanjem nastavlja preko 480 srednjoškolaca na Državnom prvenstvu za srednje škole, a natjecanje će se održati od 9:30 do 12:30 sati.

Tekst: Valentino Savić Seifert

FOTO: Tea Šeparović/ Hrvatski školski sportski savez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!