Rukomet

I Horvata iznenadilo: 'Sat vremena nakon što sam im javio da selim u Schaffhausen, dobio sam otkaz'

Mihaela Bradovski • srijeda, 05.04.2023.
I Horvata iznenadilo: 'Sat vremena nakon što sam im javio da selim u Schaffhausen, dobio sam otkaz'
Foto: EPA

Hrvoje Horvat jučer je ekspresno dobio otkaz u Wetzlaru, a povod je bio njegov dogovor s Kadettenom iz Schaffhausena kojeg preuzima od sljedeće sezone...

Bivši hrvatski izbornik Hrvoje Horvat nije više trener Wetzlara. Horvat je dobio otkaz nakon što je obavijestio čelnike Wetzlara kako će od sljedeće sezone sjediti na klupi Kadettena.

Igraj na Göppingen - Wetzlar na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"I mene je iznenadilo. U devet ujutro sam ih obavijestio da sam potpisao ugovor za sljedeću sezonu sa Schaffhausenom, a u deset sati sam već dobio otkaz. Očito je u svemu prevladala ljutnja, nervoza zbog situacije, borbe za opstanak, loših rezultata", kaže Horvat za Sportske novosti.

Horvat smatra kako se situacija ne bi promijenila njegovim potpisom ugovora sa Schaffhausenom i da bi pošteno odrađivao svoj posao u Wetzlaru do kraja sezone.

"Mnogi drugi potpisuju ugovor za sezonu unaprijed, to ništa ne bi promijenilo u mojoj želji da odradim posao kako smo i dogovorili te ostvarim cilj koji je zacrtan, a to je ostanak u ligi."

Unatoč lošem omjeru, Horvat smatra kako bi Wetzlar definitivno ostao u ligi, a presudila je želja za treniranjem kluba u Ligi prvaka.

"To je moj cilj, a u Schaffhausenu to mogu i ostvariti. To je klub koji ima kvalitetu i tradiciju."

U Wetzlaru bivši hrvatski izbornik upisao je u prvenstvu jednu pobjedu i osam poraza dok je u kupu jednom slavio i jednom izgubio i to u produžetku od Flensburga.

FOTO: EPA/Andreas Hillergren

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • YosemiteSam05.04.2023. u 08:53
    Slažem se, Schaffhausenu igra dobro ove godine tako da ne kužim čemu smjena trenera. Još više mi nije jasno na račun čega HH dobiva nove prilike na mjestu trenera dobrih inozemnih klubova.
    YosemiteSam
  • Kecbaia05.04.2023. u 08:43
    Moja sućut Schaffhausenu
    Kecbaia