Ostali sportovi

Odbojkašice i odbojkaši Mladosti kreću u doigravanje i u obranu prošlosezonskih titula

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 07.04.2023.
Odbojkašice i odbojkaši Mladosti kreću u doigravanje i u obranu prošlosezonskih titula

U subotu, 8. travnja, dan uoči Uskrsa, kreće play off za odbojkašice i odbojkaše. Najprije polufinalni susreti, na dvije pobjede, potom finale na tri dobivene utakmice.

Kod odbojkašica u polufinalu se sastaju prvoplasirana Mladost, nakon 22. kola regularnog dijela Superlige neporažena, te četvrtoplasirana Marina Kaštela, dok se u drugom polufinalu sastaju drugoplasirani Kelteks i trećeplasirani Dinamo.

Igraj na odbojkaške mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Lani sedmi Kelteks, ove je sezone ušao u play off, dok su ostala tri sudionika bila i prošle sezone. Mladost je u polufinalu u dva susreta bila bolja od Enne Vukovar, kao i Marina Kaštela od Dinama. U finalu je Mladost pobjedama 3:0 i 3:1 nadigrala Kaštelanke i osvojila svoj 17. naslov prvakinja Hrvatske, peti za redom.

Uoči prvog susreta koji se igra u subotu 8. travnja u Domu odbojke s početkom u 19:30 sati, trener domaće ekipe, iskusni Miodrag Miki Stojaković, kaže: "Ne bježimo od uloge favorita, jer se zna koji su ciljevi Mladosti; uvijek i u svakom natjecanju ići do kraja. Naravno da je naš cilj osvojiti još jedan naslov prvakinja Hrvatske, nakon što smo prije mjesec dana osvojili i Kup Hrvatske Snježane Ušić. Pobijedili smo Marinu Kaštela ove sezone dva puta s po 3:1, no svjesni smo njihove snage i motiviranosti, tako da vrlo ozbiljno pristupamo ovim susretima. Utakmice s njima već su tradicionalno derbiji, pa će tako biti i ovi. Zasada smo kompletni, nadam se da će tako biti i na dan utakmice. Pritisak je na nama, svjesni smo toga, Marina može igrati rasterećenije. No, ponavljam, znamo što nam je činiti da nastavimo s pobjedama i osvojimo još jedan naslov prvakinja Hrvatske."

I kod odbojkaša tri su polufinalista od prošle godine, Mladost, aktualni prvaci Hrvatske, Ribola Kaštela, koju su mladostaši prošle godine dobili u finalu u dva susreta 3:0 i 3:1, te Mursa Osijek, koju su pak Kaštelani dobili u polufinalu u tri susreta. Lani su polufinalisti bili Varaždinci, koji su i sada vodili bitku s Centrometalom za to četvrto mjesto koje vodi u doigravanje i koje je na kraju zasluženo pripalo Međimurcima.

Pa se tako ove godine u polufinalu sastaju prvoplasirana Mursa Osijek i četvrti Centrometal, te druga Mladost i trećeplasirana Ribola Kaštela.

Trener Mladosti, aktualnih prvaka države, koji su do sada osvojili 21 trofej najboljih u Hrvatskoj, iskusni Ratko Peris, uoči subotnjeg susreta sa starim znancima, Ribolom Kaštela, u Domu odbojke u 17.00 sati, kaže:

"Ovo je sada potpuno novo natjecanje, tek sada počinju prave stvari. Kaštelani su tijekom sezone pokazali da su suparnik vrijedan svakog respekta, ove godine imamo s njima skor 2-1, i vrlo ih respektiramo. Očekujemo odličnu, tvrdu utakmicu, moji su igrači jako motivirani i želimo pobjedu. Imamo određenih problema s ozljedama 3-4 igrača, tako da zapravo i ne znam u kojem ćemo sastavu nastupiti, ali to i nije presudno jer tko god zaigra morat će dati sve od sebe. Dobro je što smo tijekom sezone izgubili od njih susret kod kuće, to je sada dobra opomena i podsjetnik mojim igračima. No, i u našim pobjedama rezultat je bio tijesan, tako da doista moramo biti na 100 posto ukoliko želimo, a želimo, pobjede u polufinalu. Prva utakmica u ovoj fazi natjecanja uvijek je ključna, a to što igramo prvu kod kuće i ne mora nužno značiti predost. Moramo odigrati najbolje što znamo, agresivno, i tek se tada možemo nadati pobjedi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!