Nogomet

Bišćan: 'Dinamo je daleko najveći klub i moj daleko najveći posao, postoji pozitivna nervoza'

Branimir Korać • petak, 07.04.2023.
Bišćan: 'Dinamo je daleko najveći klub i moj daleko najveći posao, postoji pozitivna nervoza'
Foto: FaH

Igor Bišćan novi je trener Dinama. Dan nakon imenovanja, izašao je pred medije i progovorio o povratku u klub te situaciji u kakvoj je klub zatekao...

Igor Bišćan vratio se u Dinamo. Ovaj put u ulozi trenera, preuzeo je momčad nakon što je Ante Čačić dobio otkaz.

Igraj na Lokomotiva - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Došao sam praktički danas, probat ćemo kroz taj jedan trening i razgovore pripremiti se za utakmicu. Lokomotiva je puna energije i željna dokazivanja, njene utakmice su uvijek uzbudljive i pune prilika, no znamo koliko smo dobri kada smo na pravoj razini."

Nije bilo jednostavno ostaviti mladu reprezentaciju.

"Teško je, ali dođu takve odluke i moraš se odlučiti. Bio sam u situaciji da nisam mogao donijeti krivu odluku. Zov Dinama je teško odbiti, posebno nama koji ga imamo u srcu. Imam se želju zahvaliti HNS-u i predsjedniku Kustiću, imao sam tamo jako lijep period, bili smo jako uspješni imat ću sve to u lijepom sjećanju. Ovo su nova avantura i poglavlje, vjerujem da će biti uspješno."

Bišćana se i ranije povezivalo s povratkom u klub.

"Povezivali su mediji, ali to ne znači da je bilo ozbiljnih razgovora. Moj dolazak sam već prokomentirao, stvorili su se uvjeti i u tom trenutku sam prepoznao da je to pravi trenutak. Bez obzira na činjenicu da momčad prolazi kroz turbulentne stvari, ali da je savršeno ja sada ne bih bio ovdje. Moramo svi biti zajedno i ostvarit ćemo ciljeve."

Bišćan je svjestan da situacija nije idealna i mora pokrenuti momčad.

"Trebamo ići utakmicu po utakmicu, napraviti konkretne pomake što je moguće prije i okrenuti trend, vjerujem već sutra. Moramo spriječiti da negativan trend rezultata i igra potraje. Dići ćemo onda samopouzdanje i brže ćemo se prilagoditi jedni na druge."

Bišćanu će društvo praviti kompletan stožer iz mlade reprezentacije.

"Cijeli moj stožer iz U-21, Pilipović i Tomić kao asistenti, bivši igrači koji su igrali ovdje i radili sa mnom, kondicijski trener Vedran Naglić i trener vratara Darko Staneković. Hoćemo li zadržati neke od prije ili s nekih drugih pozicija, vidjet ćemo. Još je sve friško i nema vremena za sve. Ovo nabrojano su sigurni članovi."

Bišćan priznaje kako ima pozitivnu tremu.

"Ima, moram biti iskren, ovo je neki drugi nivo, druge okolnosti, Dinamo je daleko najveći klub i moj daleko najveći posao, postoji pozitivna nervoza. Jedva čekam da sve krene, znam mnoge od igrača iz mlade repretzentacije i to će biti od pomoći. Kada se upoznamo, sve će biti puno bolje."

Dolazak Šimića i Biščana dobio je veliku podršku navijača.

"Neminovno je bilo da promjene moraju doći, ali ne bih previše u politiku i ono što je u tranziciji. Drago mi je da smo pozitivno prihvaćeni, to nam puno znači jer situacija nije jednostavna. To nas sigurno veseli. Moramo biti realni, znamo kako je u sportu, neće biti puno kredita kod nikoga, tako da će rezultat najbolje reći kako radimo i nakon toga ćemo biti primljeni kako treneri obično budu primljeni. Ne zavaravam se da će biti drugačije kod mene."

Bit će određenih promjena u odnosu na ono kako je Dinamo igrao pod vodstvom Ante Čačića.

"Nisam nikada razgovarao s Čačićem o njegovoj viziji igre. Gledao sam Dinamo, znate me dovoljno dugo i znate kakav sam tip trenera, neke stvari se moraju odraditi i o njima se ne pregovara, a ostale stvari se uklapaju u kolektiv. Sustav igre, način, moramo znati da smo u Dinamu, u teškom momentu u kojem nema previše vremena za eksperimentiranje i moramo pod hitno doći do rezultata. Moramo biti još za nijansu rigorozniji oko obaveznih stvari u igri, moramo početi pobjeđivati."

Hajduk puše za vratom i neće biti jednostavno zadržati razliku.

"Najbliža je pratnja, na neki način se vratio u utrku za naslov i to nije dobro. Dobio je novi vjetar u leđa, oni će to sasvim sigurno probati iskoristiti. Još imamo osjetnu bodovnu prednost, ali ne smije nas zavarati. Igra i kvaliteta izvedbe donose buduće bodove. Moramo se pobrinuti da ne dobiju previše krila."

Na klupi hajduka je Ivan Leko, bivši kapetan Dinama protiv bivšeg kapetana Hajduka.

"Nisam razmišljao o tome, Ivan i ja smo generacija, prošli smo puno toga zajedno, skupa bili kapetani momčadi, radi se o fenomenalnom treneru koji je ime napravio vani i postizao ozbiljne rezultate u velikim klubovima. On je ozbiljan konkurent i njegov klub. Imao je težak početak, ali je konsolidirao stvari, njegov dolazak u hrvatski nogomet je plus i pomak u kvaliteti."

S Čačićem je imao veliki sukob u prošlosti, a sada su se sreli u klubu.

"Nismo se čuli, ali sreli smo se prije pola sata, najnormalnije smo razgovarali, nema potrebe se vraćati na prošlost. Razmijenili smpo par rečenica, najnormalnija konverzacija ljudi koji su bili ili jesu na važnoj poziciji."

S kojim kadrom će na Lokomotivu?

"Manje-više znam, neke stvari ćemo još definitivno saznati za još koji sat."

FOTO: HINA/ Dario GRZELJ

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!