Tenis

Borna Gojo nakon više od tri sata borbe do finala turnira u Murciji

Mihaela Bradovski • subota, 08.04.2023.
Borna Gojo nakon više od tri sata borbe do finala turnira u Murciji
Foto: FaH

Borna Gojo igrat će u finalu Challengera u Murciji. Gojo je u polufinalu nakon više od tri sata igre eliminirao Španjolca Pabla Llamasa Ruiza...

Borna Gojo došao je na pobjedu do druge titule na Challengerima u karijeri. Nakon što je prošle godine slavio u Ortiseiju, Gojo je sada došao do finala turnira u Murciji.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatski tenisač u polufinalu je svladao Španjolca Pabla Llamasa Ruiza, ali do pobjede je došao vrlo teško u maratonskom dvoboju.

U prvom setu breakova nije bilo, ali moglo ih je biti na obje strane. Španjolac je imao šest break prilika od kojih su tri bile i set lopte, a Gojo je mogao dva puta do breaka. Odluka je pala u tie-breaku gdje je Gojo bio bolji sa 7:4.

U šestom gemu drugog seta Gojo je imao priliku za break, nije je iskoristio pa je onda u maratonskom gemu izgubio servis. Ipak uspio je izboriti tie-break, ali ovaj put u njemu je bio bolji Llamas Ruiz sa 7:3.

Odluka je pala u trećem setu gdje je bilo drame. Kod 3:2 Gojo je spasio 0:40 pa nakon toga došao do breaka, uzvratio je na isti način Llamas Ruiz, ali novi Gojin break ovaj put je zaključio priču.

Hrvatski tenisač tako je prošao u finale gdje će igrati protiv drugog nositelja Talijana Mattije Arnaldija.

Challenger Murcia, polufinale:
Borna Gojo (Hrvatska, 1) - Pablo Llamas Ruiz (Španjolska Q) 7:6(4), 6:7(3), 6:4

FOTO: HINA/ Miljenko KLEPAC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!