Košarka

Najbolja utakmica Luke Šamanića u NBA karijeri, Jazz slavio protiv Nuggetsa

Branimir Korać • nedjelja, 09.04.2023.
Najbolja utakmica Luke Šamanića u NBA karijeri, Jazz slavio protiv Nuggetsa
Foto: EPA

Luka Šamanić odigrao je sjajnu utakmicu protiv Denver Nuggetsa i igrao jednu od ključnih uloga u pobjedi Jazza sa 118:114...

Denver Nuggetsi poraženi su u gostima kod Utah Jazza 118:114 u susretu bez nekog posebnog značaja. Međutim, imala je značaj za brojne igrače na obje strane koji nemaju toliko veliku minutažu ili traže mjesto pod suncem u NBA ligi.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jedan od njih je Luka Šamanić koji je još prije dva tjedna bio van lige i nastupao u NBA G-League, međutim sjajno koristi priliku koju su mu pružili Jazzeri te je protiv Nuggetsa pokazao zašto u Utahu na njega računaju i sljedeće sezone.

Šamanić je bio među najistaknutijim pojedincima na susretu, igrao je 31 minutu i za to vrijeme je ostvario učinak karijere od 23 poena (6/8 za dva, 3/6 za tri, 2/4 slobodna), osam skokova i dvije osvojene lopte.

Osim Šamanića odlični su bili i Ochai Agbaji s 28 poena i Kris Dunn s 19 poena, 14 asistencija i osam skokova.

Kod Nuggetsa Kentavious Caldwell-Pope ubacio je 21 poen, Jamal Murray 20 poena uz pet asistencija, a Nikola Jokić stao je na samo šest poena, ali uz po deset skokova i asistencija.

Los Angeles Clippersi trebali su jednu pravu četvrtinu za pobjedu protiv oslabljenih Blazersa. Portland bez praktički svih igrača koji su imali ikakvu ulogu u rotaciji vodio je na poluvremenu, ali u drugoj dionici Clippersi su bili bolji s 45:26 i to je bilo dovoljno.

Kawhi Leonard ubacio je 27 poena uz osam skokova, Norman Powell dodao je 23 poena uz pet asistencija, a Russell Westbrook 20 poena uz po šest skokova i asistencija. Ivica Zubac za 23 minute ubacio je 14 poena (6/8 za dva) uz deset skokova.

Kod Blazersa Kevin Knox ubacio je 30 poena uz 11 skokova, Shaedon Sharpe 26 poena, a Trendon Watford 24 poena.

Timberwolvesi su u utakmici bez obrana slavili kod Spursa sa 151:131 te još uvijek imaju šansu za osmo mjesto na Zapadu za što moraju svladati Pelicanse u posljednjem susretu.

Ovdje su ih predvodili Anthony Edwards s 33 poena i pet skokova, Karl-Anthony Towns s 22 poena, osam skokova i osam asistencija te Mike Conley s 20 poena i pet asistencija. Kod Spursa Julian Champagnie ubacio je 24 poena, Keita Bates-Diop 22 poena uz pet asistencija, a Tre Jones dodao je 21 poen, deset skokova i 12 asistencija.

NBA:
Utah Jazz - Denver Nuggets 118:114
Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers 136:125
San Antonio Spurs - Minnesota Timberwolves 131:151

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!