Košarka

Cvitković: 'Dobro nam je došlo ovih deset dana da se oporavimo'

Sportnet, Petar Jenjić • srijeda, 12.04.2023.
Cvitković: 'Dobro nam je došlo ovih deset dana da se oporavimo'
Foto: FaH

Trener Dinama Vladimir Anzulović i igrač Tomislav Cvitković najavili su gostovanje kod Gorice u kojoj će tražiti novu pobjedu u borbi za ostanak...

Prvu pobjedu u HT Premijer ligi protiv momčadi Gorice pokušat će u srijedu u 18 sati u Gradskoj sportskoj dvorani Velike Gore upisati igrači Dinama.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Momčad trenera Vladimira Anzulovića, osim za treninge, deset dana pauze iskoristila je i za oporavak od viroze koja je poharala ključne igrače uoči zadnje utakimce s Boscom.

Jedan od igrača koji je utakmicu morao preskočiti bio je i Tomislav Cvitković. Centar Dinama par dana ranije u Sinju je pružio sjajnu partiju protiv Alkara, a slično se očekuje od njega i u ovoj utakmici.

"Sigurno je to velika motivacija što su nas oba puta pobijedili u prvenstvu i želimo ih sada dobiti po prvi puta u sezoni. Kao što je ovo bitna utakmica i za njih, tako će biti i za nas, jer i jedni i drugi lovimo te pobjede da što prije osiguramo ostanak u Premijer ligi. Sigurno će to biti jedna, svima nama igračima teška, a gledateljima zanimljiva, utakmica. Dobro nam je došlo ovih deset dana da se oporavimo, dobro smo trenirali i ambiciozni čekamo odlazak u Goricu."

Trener Dinama Vladimir Anzulović zadovoljan je treninzima, naglašava da su neki igrači i dalje nedovoljno oporavljeni, ali očekuje isto tako dobru borbu, kao što je bila u Sinju i protiv Bosca u Zagrebu.

"Gorica je kvalitetna ekipa, možda i prenisko na tablici s obzirom na kvalitetu sastava koju ima. Uostalom projektirani su za ABA 2 ligu. Dolaskom Lužaića puno su se podigli u igri i sasvim sigurno računaju na pobjedu. Ali i mi dolazimo u Goricu, možda ne i u kompletnom sastavu jer još uvijek imamo problema s tom virozom koja vlada, pružiti dobru borbu."

Za utakmicu je i dalje upitan nastup kapetana Hrvoja Garafolića koji nedostaje momčadi već nekoliko kola zbog ozlijede prsta. Podsjetimo, Gorica je treća u Ligi za ostanak s dvije pobjede manje od vodećeg Dinama.

Prve dvije momčadi iz Lige za ostanak idu u četvrtfinale doigravanja HT Premijer lige.

FOTO: HINA/ Edvard ŠUŠAK

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!