Nogomet

Kovačić o Modriću: 'Ima još u sebi žar da bude sretan kao dijete nakon pobjede ili ljut nakon poraza'

Krešimir Milić • srijeda, 12.04.2023.
Kovačić o Modriću: 'Ima još u sebi žar da bude sretan kao dijete nakon pobjede ili ljut nakon poraza'
Foto: EPA

Real Madrid dočekat će Chelsea na Santiago Bernabeu večeras od 21 sat. Bit će to zanimljiv četvrtfinalni sudar Lige prvaka između Luke Modrića i Matea Kovačića...

Jedan od zanimljivijih četvrtfinalnih susreta Lige prvaka danas će od 21 sat svakako biti onaj između Real Madrida i Chelseaja, sudara dvojice ponajboljih hrvatskih nogometaša Luke Modrića i Matea Kovačića. Bit će to Kovačićev povratak na Santiago Bernabeu odakle je u ljeto 2018. godine prešao u Chelsea, prvo na posudbu, a onda i u transferu vrijednom 45 milijuna eura.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Baš Kovačića je Modrić označavao više puta kao svog nasljednika, a uz to su kumovi i bili su suigrači u Realu, te su s reprezentacijom osvajali srebro i broncu na svjetskim prvenstvima, pa je bilo jasno zašto se engleski Sky Sports sjetio pozvati Matea da govori o Luki uoči ovog ogleda Lige prvaka. U velikom intervjuu za Sky Sports, Mateo je odgovarao i na pitanje što to Modrića još vuče u njegovim godinama da igra nogomet na vrhunskoj razini.

„U tim godinama ima u sebi još taj žar da bude sretan kao dijete nakon pobjede ili ljut nakon poraza. Time zapravo radi razliku, on je pobjednik i zato je u vrhu i s 37 godina“, rekao je Kovačić o Modriću i na pitanje u čemu je Lukina tajna odgovorio je:

„Mentalitet! On obožava nogomet i zna da je u godinama gdje je blizu kraj. Zato želi samo uživati u tim godinama koje još ima pred sobom. Zato je njegova igra čisti užitak.“

Chelsea dolazi na Bernabeu u teškom trenutku. Dosad je iza njih teška sezona u kojoj su promijenili tri trenera, a novo lice na klupi je legenda kluba Frank Lampard s kojim je Kovačić već radio u klubu. Lampard je treći trener ove sezone nakon Thomasa Tuchela te Grahama Pottera.

„Poznajemo ga, bio nam je trener pa je dobra vijest da se vratio i pokušava promijeniti našu sezonu jer nije bila dobra. Imali smo kratak sastanak, objasnio nam je što želi od nas do kraja sezone. Imamo priliku poboljšati poziciju na prvenstvenoj ljestvici, a čekaju nas i dvije prekrasne utakmice s Real Madridom. Ako postoji prilika da na dobar način završimo sezonu, onda ju trebamo iskoristiti“, zaključio je Kovačić optimistično u razgovoru za Sky Sports.

Foto: EPA/ANDY RAIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!