Košarka

Kraj sezone za Raptorse i Pelicanse, Šarićev Thunder protiv Minnesote za play-off

Branimir Korać • četvrtak, 13.04.2023.
Kraj sezone za Raptorse i Pelicanse, Šarićev Thunder protiv Minnesote za play-off
Foto: EPA

Odigrana su još dva susreta play-ina u kojem su do pobjede došli Oklahoma City Thunder i Chicago Bullsi koji tako ostaju u utrci za status osmog nositelja...

Nije nedostajalo drame u preostala dva susreta prvog kruga play-ina u NBA ligi pa su tako Chicago Bullsi u tijesnom dvoboju eliminirali Toronto Raptorse, a Oklahoma City Thunder je izbacio New Orleans Pelicanse.

Igraj na utakmice NBA play-offa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Raptorsi su završili sezonu i imaju za čim žaliti. Naime imali su u trećoj četvrtini i 19 poena prednosti, ali nisu izdržali i dopustili su Bullsima preokret i pobjedu.

Zach LaVine bio je čovjek odluke, u trećoj dionici vratio je Bullse sa 17 poena, dodao je još 13 u zadnjoj i predvodio svoju momčad do pobjede.

Utakmicu je zaključio s 39 poena i šest skokova, a DeMar DeRozan dodao je 23 poena i sedam skokova. Kod poraženih Pascal Siakam bio je na 32 poena i devet skokova, Fred VanVleet dodao je 26 poena, 12 skokova i osam asistencija. Scottie Barnes završio je s 19 poena i deset skokova.

Raptorsima je jako nedostajao učinak igrača s klupe otkud su dobili samo osam poena.

Oklahoma City Thunder ima iza sebe dobru utakmicu protiv New Orleans Pelicansa i upisanu pobjedu 123:118. U završnici susreta Brandon Ingram tricom je dao nadu Pelicansima, nakon toga Gilgeous-Alexander ubacuje slobodna bacanja i odvodi Thunder na plus tri. Dobili su domaćini priliku za šut za produžetak, ali ostali su bez njega, pogriješio je Herbert Jones i priči je bio kraj.

Gilgeous-Alexander ubacio je 32 poena uz pet skokova, Josh Giddey 31 poen uz deset asistencija i devet skokova, a Luguentz Dort dodao je 27 poena i pet skokova. Dario Šarić za 11 minuta dodao je četiri poena (2/2 za dva, 0/1 za tri) i tri skoka.

Kod poraženih Ingram je ubacio 30 poena uz sedam asistencija, Trey Murphy dodao je 21 poen, Herbert Jones 20 poena, a Jonas Valančiunas 16 poena uz 18 skokova.

NBA, play-in:
Toronto Raptors - Chicago Bulls 105:109
New Orleans Pelicans - Oklahoma City Thunder 118:123

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • tapiros13.04.2023. u 11:52
    Nisu mi jasni Raptorsi. Imaju dva igrača koji su na rubu All-stara, igrača koji je jedan od naj kradljivaca lige i dobar tricaš uz to, pa Rookia sezone 21/22, i još nekoliko stvarno dobrih igrača. Ne znam prošle sezone sam ih jako puno pratio jer sam se kladio da će Barnes biti Rookie of the year -... [više na forumu]
    tapiros
  • replicant13.04.2023. u 10:50
    ...ajmo sarinjo jos jednu dobit!!!!
    replicant