Ostali sportovi

Rusi i Bjelorusi vraćaju se i u triatlonska natjecanja

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 13.04.2023.
Rusi i Bjelorusi vraćaju se i u triatlonska natjecanja

Međunarodni savezi polako uključuju ruske i bjeloruske sportaše ponovno u natjecanja, a među one koji to čine sada su se uključili i triatlonci...

Međunarodna triatlonska federacija (World Triathlon) odlučila je dopustiti povratak ruskih i bjeloruskih sportaša na svoja natjecanja nakon što su im zabranjeni nastupi od ožujka 2022. nakon ruske invazije na Ukrajinu.

"Izvršni odbor Svjetskog triatlona dao je svoju načelnu podršku preporuci MOO-a da se ruski i bjeloruski sportaši vrate na natjecanja," objavila je triatlonska federacija.

Sankcije su uvedene početkom ožujka 2022. u skladu s preporukom MOO-a i načelima Olimpijske povelje kako bi se zajamčila sigurnost svih sportaša koji sudjeluju u Svjetskom triatlonu.

"Svjetski triatlon podržava razvoj puta za neovisne neutralne pojedinačne sportaše i službene osobe s ruskim i bjeloruskim putovnicama za sudjelovanje u našim sportovima. Izvršni odbor ponovno potvrđuje svoju solidarnost s Ukrajinom u svjetlu tekućeg rata s Rusijom, te da je neovisnost bilo kojeg sportaša ili dužnosnika bila apsolutni uvjet za njihov povratak na svjetski triatlon," navodi se.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!