Nogomet

Perković pred Lokomotivu: 'Uvjeren sam da nećemo razočarati navijače'

Petar Jenjić • petak, 14.04.2023.
Perković pred Lokomotivu: 'Uvjeren sam da nećemo razočarati navijače'
Foto: FaH

Trener Osijeka Borimir Perković najavio je dvoboj protiv Lokomotive uz želju da svojoj navijačkoj skupini poklone pobjedu za rođendan...

Nogometaši Osijeka u subotu od 17 sati dočekuju Lokomotivu u 29. kolu SuperSport HNL-a u kojem će na Kohortin 35. rođendan tražiti prekid negativnog rezultatskog niza i povratak pobjedama.

Igraj na Osijek - Lokomotiva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Čvrsto vjeruje u to i trener Bijelo-plavih Borimir Perković.

Nije lako ući u tjedan nakon izgubljene utakmice, poraz boli i peče, ali iz svakoga se mogu izvući pouke, može se izaći jači, čvršći i odlučniji. Smatram da smo nakon poraza u Velikoj Gorici još jači i odlučniji da zadržimo poziciju koju imamo. Vjerujem da će nam taj poraz dati još više motiva, ali i da ćemo za Kohortin rođendan biti pravi i da ćemo ih usrećiti pobjedom."

Nakon utakmice protiv Rijeke, a još više kvalitetne igre koja je prikazana, očekivalo se da će Gorica biti utakmica na kojoj će se Bijelo-plavi vratiti pobjedama.

"U nogometu je teško nekada objasniti neke stvari. Nakon Rijeke smo bili dobri na treningu, motivirani, napravili smo i zajednički team building. Poduzeli smo sve i bili smo uvjereni da ćemo odigrati dobru utakmicu. Nije nas Gorica nadigrala, nisu bili toliko bolji od nas, ali zabili su prvi udarac u okvir gola, a mi nismo realizirali dvije, tri situacije koje smo morali zabiti."

Kao temelje svog optimizma Perković je istaknuo utakmice u kojima je Osijek, od njegovog dolaska, odigrao dobro.

"Činjenice su da devet utakmica nismo pobijedili, da slabo zabijamo, ali ja tvrdim da se stvarno imamo za što uhvatiti. Vodio sam pet utakmica od kojih smo bili jako dobri u Maksimiru, bili smo dobri drugo poluvrijeme protiv Hajduka, jako dobri po igri u polju protiv Šibenika, iako smo svi bili razočarani jer smo očekivali pobjedu pa odigrali odličnu utakmicu protiv Rijeke. Za te utakmice se moji igrači i ja možemo uhvatiti, najbolje smo odigrali dvije najzahtjevnije utakmice na Maksimiru i Rujevici, a to mi je signal da se nešto događa. Uvjeren sam da je to način kako Osijek treba igrati i da ćemo sutra tako igrati."

Osvrnuo se Perković i na Lokomotivu koja na krilima kvalitete i talenta koje ima u svojim redovima igra odlično.

"To je momčad koja možda od svih ima najveću slobodu u igri. Igra bez pritiska, igra dobar nogomet, dobro je vođena. Svjesni smo da nas očekuje teška utakmica, ali nisu nepobjedivi. Kohorta obilježava 35 godina i mi moramo dati sve od sebe. Uvjeren sam da ih nećemo razočarati, a iako znam da će doći pozivam ih i ovim putem da nam pomognu onako kako to inače rade. Uvjeren sam da ih nećemo razočarati, dat ćemo sve od sebe da pobijedimo utakmicu i da im pobjedu poklonimo za rođendan", zaključio je Perković.

AUTOR: NK Osijek

FOTO: HINA/ Marko MRKONJIĆ

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!