Ostali sportovi

Nina Simić osvojila broncu: 'Ne bih mijenjala ništa u svojoj izvedbi'

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 16.04.2023.
Nina Simić osvojila broncu: 'Ne bih mijenjala ništa u svojoj izvedbi'

Do medalje na Europskom kupu, koji se održava u Dubrovniku, stigla je hrvatska džudašica Nina Simić, dok je na korak do medalje ostao Nikola Zorović...

Hrvatska džudašica Nina Simić osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 63 kilograma na Europskom kupu u Dubrovniku.

U borbi za broncu 18-godišnja članica splitskog JK Pujanke se borila protiv Njemice Malin Fischer. Njemačka džudašica je borbu otvorila agresivno, no Simić je nakon 59 sekundi borbe slavila ipponom.

"Presretna sam, pogotovo nakon prošle godine kada sam u finalnom bloku izgubila. Malo sam tužna radi polufinalne borbe u kojoj su nijanse odlučivale, jednostavno je falilo malo sreće. Iako nije bila zlatna medalja, iskreno ne bi mijenjala ništa u svojoj izvedbi, po prvi puta nakon dugo vremena napokon sam posložena u glavi. Mislim da sam sve odradila dobro, male pogreške su me koštale danas, ali unatoč tome ne bi ništa promijenila" kazala je mlada Splićanka.

Simić je dan otvorila pobjedom protiv Belgijanke Marie Sadouni, a potom je slavila protiv Norvežanke Rose Alsgaard. U četvrtfinalu je bila bolja od Nizozemke Maartje Daamen, da bi u polufinalu izgubila od Kazahstanke Esmigul Kujulove.

Nadomak medalje ostao je Nikola Zorotović, član JK Kaštela - Kaštel stari koji je u borbi za broncu u kategoriji do 66 kg izgubio od Belgijanca Denya Altemirova.

U nedjelju nas očekuje nastup seniora -81kg, -90kg, -100kg, +100kg odnosno seniorki -70kg, -78kg i +78kg.

FOTO: Tino Marić/HJS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!