Ostali sportovi

Tin Srbić je europski prvak na preči!

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 16.04.2023.
Tin Srbić je europski prvak na preči!

Zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u gimnastici, u disciplini preča, osvojio je hrvatski predstavnik Tin Srbić ispred talijanskog i ukrajinskog predstavnika...

Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić osvojio je zlatnu medalju na preči na Europskom prvenstvu u Antalyji. Srbić je osvojio zlato s rezultatom 14.233, drugi je Talijan Carlo Macchini sa 14.200, a broncu je osvojio Ukrajinac Illia Kovtun sa 13.966.

Za Srbića je to bilo treće finale na Europskim prvenstvima i prvo zlato nakon što je dva puta bio drugi u Szczecinu (2019) i Mersinu (2020).

Sjajni hrvatski gimnastičar u svojoj riznici medalja ima srebro s olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine, te zlato sa SP-a u Montrealu 2017. i srebro sa SP-a dvije godine kasnije u Stuttgartu.

Bilo je to čak 34. europsko finale naše gimnastike od osnutka Hrvatske i drugo zlato nakon što je današnji predsjednik HGS-a Marijo Možnik slavio na preči na EP u Montpellieru 2015.

Hrvatska s europskih prvenstava ima i sedam srebrnih medalja (dvije Ude, dvije Srbić, Seligman, Možnik, Benović), te jednu broncu (Seligman).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!