Tenis

Rubljov velikim preokretom svladao Runea i osvojio titulu u Monte Carlu

Branimir Korać, HINA • nedjelja, 16.04.2023.
Rubljov velikim preokretom svladao Runea i osvojio titulu u Monte Carlu
Foto: EPA

Ruski tenisač Andrej Rubljov osvojio je zemljani ATP Masters 1000 turnir u Monte Carlu, u finalu je svladao Danca Holgera Runea 5:7, 6:2, 7:5...

Tako je 25-godišnji Rubljov osvojio trinaestu ATP krunu u karijeri, ali i prvu na Masters 1000 turnirima. Između ostaloga, ranije je u karijeri igrao finale Monte Carla 2021. godine, ali je tada izgubio završni meč.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvom setu Rune je poveo 4:2, Rubljov se vratio na 5:5, ali je potom danski tenisač s dva uzastopna gema uzeo prvu dionicu.

U drugom setu bolje je startao Rubljov koji je poveo 2:0, Rune se vratio na 2:2, ali je potom ruski tenisač ubacio u veću brzinu i s četiri uzastopna gema došao do izjednačenja.

Rune je došao nadomak pobjede jer je u trećem setu poveo 4:1, ali je Rubljov do kraja osvojio šest od odigranih sedam gemova i tako osvojio četvrti zemljani turnir u karijeri.

Mladi 19-godišnji Danac je ostao na tri ATP titule, s tim da ima već jedan Masters 1000 turnir. Prošle godine je osvojio dvoranski pariški turnir pobjedom protiv Đokovića u finalu.

ATP Monte Carlo, finale:
Andrej Rubljov (5) - Holger Rune (Dan/6) 5:7, 6:2, 7:5

FOTO: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!