Košarka

Reaves i Hachimura "odradili" Grizzliese, Lakersima prva pobjeda u seriji

Petar Jenjić • nedjelja, 16.04.2023.
Reaves i Hachimura "odradili" Grizzliese, Lakersima prva pobjeda u seriji
Foto: EPA

Do pobjede na startu doigravanja stigli su Los Angeles Lakersi koji su slavili na gostovanju kod Memphis Grizzliesa sa 128:112. Susret su prelomili u završnici...

Los Angeles Lakersi odigrali su jako dobru momčadsku utakmicu i odnijeli prvu pobjedu u seriji na gostovanju kod Memphis Grizzliesa koje su slomili u posljednjoj četvrtini. U konačnici su slavili rezultatom 128:112.

Igraj na NBA utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Standardne partije odigrali su LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa, ali kad se rezultat lomio, u napadu su ostali postrani i prepustili suigračima. Rui Hachimura i Austin Reaves odigrali su sjajno drugo poluvrijeme i na koncu donijeli pobjedu svoje momčadi.

Lakersi su nešto bolje krenuli u dvoboj igrajući na krilima raspoloženog Anthonyja Davisa na obje strane terena, a imali su i dvoznamenkastu prednost (30:20). Držali su prednost do kraja prve dionice.

Druga još nešto više od šest minuta nije donijela promjenu u vodstvu, a onda je Memphis zaredao s tricama, a ubačajem Desmonda Banea izvana vratio se u vodstvo (49:47). Domaćin je poluvrijeme zaključio sa šest koševa viška (65:59).

Izvrsnu rolu igrao je u trećoj dionici Rui Hachimura s nekoliko vezanih trica kojima je Lakerse vratio u vodstvo. LeBron James promašio je prvih pet vanjskih šuteva, ali je nakon toga povezao dva. Gostujuća ekipa potpuno je okrenula i uoči zadnje dionice imala šest poena prednosti (96:90).

Polovicom posljednje četvrtine Ja Morant je ozlijedio ruku pri padu. Sjajnu rolu uz Hachimuru igrao je Austin Reaves koji veže devet svojih poena i minutu i pol prije kraja donosi Lakersima plus osam (120:112). Grizzliesi se nakon toga nisu vratili, posebno jer su gosti povezali još osam poena do kraja.

Hachimura je predvodio Lakerse s 29 poena i šest skokova, Reaves je dodao 23 koša, a Anthony Davis 22 koša, 12 skokova i čak sedam blokada.

Raspoložen je kod domaćih bio Jaren Jackson Jr. s 31 poenom i pet skokova, Desmond Bane dodao je 22 koša, pet skokova i šest asistencija.

NBA:
Memphis Grizzlies - Los Angeles Lakers 112:128 (0:1 u seriji)

FOTO: EPA/ETIENNE LAURENT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!