Košarka

Murray predvodio Nuggetse protiv Timberwolvesa, Jokić mu pomogao s double-doubleom

Krešimir Milić • ponedjeljak, 17.04.2023.
Murray predvodio Nuggetse protiv Timberwolvesa, Jokić mu pomogao s double-doubleom
Foto: EPA

Denver je slavio s više od 20 razlike u uvodnoj utakmici doigravanja. Jokić je jedva čekao zaigrati s Murrayem i Porterom, a rezultat toga je bila velika pobjeda…

Nikola Jokić je uoči prve utakmice doigravanja Denver Nuggetsa protiv Minnesote Timberwolvesa izjavio kako jedva vidjeti kako će proći s Jamalom Murrayom i Michaelom Porterom Jr. u postavi. Sprječavale su ozljede i operacije ovaj trojac, a Jokiću je odgovor na pitanje osim pobjede 109:80 i 55 poena, 33 skoka i 16 asistencija koje je ovaj trojac postigao.

Igraj na košarku na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jamal Murray zabio je 24 koša i upisao osam asistencija, a Nikola Jokić je za 28 minuta dodao 13 poena, 14 skokova i šest asistencija, a Michael Porter Jr. zabio je 18 poena.

Anthony Edwards predvodio je Minnesotu s 18 poena, dok je Karl-Anthony Towns promašio je 10 od svojih prvih 12 šuteva i završio s 11 poena.

Nuggetsi su bili jedini od četiri domaća tima koji su pobijedili u nedjelju jer su Bucksi, Grizzliesi i Sunsi prepustili prednost domaćeg terena nižim nositeljima u prvom kolu.

Bio je ovo i prvi Murrayjev nastup u doigravanju od 2020. kad je ubacio dva puta 50 poena i pomogao Nuggetsima da dođu do finala Zapadne konferencije gdje su izgubili od LeBrona i Lakeresa. Osam mjeseci kasnije je pretrpio tešku ozljedu zbog koje je propustio dva doigravanja. Osim njega dugo je pauzirao i Porter zbog operacije leđa.

Drugu utakmicu serije Nuggetsi i Timberwolvesi igraju u srijedu navečer u Denveru.

NBA doigravanje:
Denver Nuggets – Minnesota Timberwolves 109:80

FOTO: EPA/JIM LO SCALZO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!