Nogomet

Chelsea želi prekinuti krizu protiv Reala

Krešimir Milić • utorak, 18.04.2023.
Chelsea želi prekinuti krizu protiv Reala
Foto: EPA

Uzvratni susret četvrtfinala Lige prvaka igra se u Lonodonu od 21 sat. Može li Chelsea okrenuti rezultat u svoju korist danas nakon poraza u Madridu?

Puno je problema nastalo u redovima Chelsea promjenom vlasničke strukture koja se još nije adekvatno prilagodila. Trošilo se na sve strane, gomilala pojačanja, ali rezultati nisu na očekivanom nivou. Tu su u promjene na klupi, a povratak Franka Lamparda značilo je treće trenersko ime ove sezone za njih.

Igraj na Chelsea - Real Madrid na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Danas će na Stamford Bridgeu od 21 sat dočekati Real Madrid, kraljeve Lige prvaka, a u prvoj utakmici poraženi su u Madridu s 0:2. Gledajući dosadašnje rezultate teško će itko staviti ruku u vatru da Chelsea to može preokrenuti.

Posljednju pobjedu upisali su još u ožujku, točnije 11. ožujka protiv Leicestera, a od tada do danas odigrali su šest utakmica u kojima su četiri puta poraženi i dva puta su remizirali. Ne ulijevaju povjerenje ni tri uzastopna poraza, a četvrti opasno visi u zraku.

Real s druge strane takvih problema nema. Oni su u posljednjih deset utakmica upisali tek dva poraza i to oba u prvenstvu. Jedan je bio u El Clasicu, a drugi protiv Villarreala. U posljednjih pet utakmica imaju omjer od jednog poraza i četiri pobjede, a u te četiri pobjede je i posljednja protiv Chelseaja.

Vinicius, Benzema, Modrić, Kross i drugi zasigurno imaju motiv ponoviti prošlogodišnji uspjeh. Na dobrom su putu i teško da će ih nešto u tome zaustaviti.

No, s druge strane ne može se osporiti kvalitete Lampardove momčadi s Kovačićem i društvom, a problem je što se još traži način kako ih osloboditi. Lampard vjeruje da bi ova utakmica mogla biti presudna u tome.

Ipak, i dalje s obzirom na sve parametre pobjeda ili prolaz domaćih ušao bi u sferu čuda.

Što su rekli?

Frank Lampard, trener Chelseaja: „Ne sumnjam da će biti pozitivno. Ostalo je na nama kao momčadi da odigramo s pravom željom i znamo kako preokrenuti ovu utakmicu. Bio sam ovdje previše puta prije na ovoj razini igre s Chelseajem na Stamford Bridgeu na večernjoj utakmici nokauta Lige prvaka sredinom tjedna da bih shvatio da će atmosfera biti sjajna. I ponovno je vrijeme da to iskoristimo na početku utakmice i pobrinemo se da privučemo publiku tijekom cijelog vremena, jer nam oni sigurno mogu pomoći.“

Carlo Ancelotti, trener Real Madrida: „Povijest kaže da je ovaj klub kralj natjecanja i mi smo dio malog dijela ove priče. Dobri smo, motivirani, kao i uvijek. Ovo su važne utakmice u važnom natjecanju i s obzirom da moramo odigrati punu utakmicu jer ostalo je još 90 minuta i svašta se može dogoditi. Bit ćemo spremni igrati najbolje što možemo.“

Mjesto, suci, vrijeme

Stamford Bridge, London, 21:00

Sudac:Daniele Orsato

Nedostaju:

Chelsea: Koulibaly (ozljeda), Chilwell (kartoni)

Real Madrid: Mendy (ozljeda)

Zadnji susret:

Kad bi rekli da je Real u prvom ogledu slavio rutinski ne bi puno pogriješili. Bilo je 2:0 na Santiago Bernabeu, a golove za slavlje postigli su Benzema i Asensio, oba na asistenciju Viniciusa Juniora.

FOTO: EPA/Sergio Perez

Prognoza:

Veliko čudo bi bilo kad bi se Chelsea uspio vratiti nakon onog prvog poraza. Real vlada Ligom prvaka i s obzirom na prikazano ne bi nikoga iznenadilo da ponove uspjeh iz prošle sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!