Košarka

Sesar: 'Od zadnje akcije Aco me zove izborniče i nekoliko puta je rekao da sam ja njegov favorit'

Branimir Korać • utorak, 18.04.2023.
Sesar: 'Od zadnje akcije Aco me zove izborniče i nekoliko puta je rekao da sam ja njegov favorit'
Foto: FaH

Josip Sesar novi je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije. Na konferenciji za medije Sesar je progovorio o planovima i kako namjerava vratiti kult reprezentacije koji je kao i rezultati izgubljen...

Pred Josipom Sesarom je vrlo zahtjevan zadatak, preuzeo je hrvatsku košarkašku reprezentaciju u kojoj ga čeka puno posla već ovo ljeto. Još jednom je istaknuo koliko je sretan zbog dobivanja povjerenja.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Velika mi je čast, hvala svima. Svjestan sam koja je ovo obaveza, pred nama je radno ljeto, dosta toga smo već pripremali zadnjih pet mjeseci u organizaciji priprema. One počinju 5. srpnja, moram razgpovarati sa stožerom kako sve to postaviti, zatim i sa svim igračima, svi koji imaju želju su dobrodopši. Nadam se da neće biti otkaza, vjerujem u ono što sam radio i što sam zamislio. Ivan Tomas, Ivan Perinčić i Bariša Krasić bit će u stožeru, još ćemo vidjeti za kondicijskog trenera", kaže Sesar i dodaje kako računa na sve najbolje igrače te je jedno ime također apostrofirao.

"Računamo na sve najbolje, ali i na najbolje iz naše lige kao primjerice Luku Božića kojeg dosad nije bilo, a vrlo je visoko u mojim planovima."

Aco Petrović rekao je Sesaru kako je on njegov favorit.

"Od zadnje akcije on mene zove izborniče i nekoliko puta je rekao da sam ja njegov favorit. Nije moje da o tome pričam, ali imali smo dobru suradnju."

Ono što je bitno je vratiti kult reprezentacije, a za to je potrebno ostvarivati i dobre rezultate.

"Treba napraviti neki rezultat, ne treba biti previše mudar. Treba sa svim igračima razgovarati, imam ideju, otprilike i igrače, ono što je najbitnije oni koji dođu moraju so osjećati ugodno, nekom će biti teže, a nekom lakše sve prihvatiti. Svi imamo neku želju i cilj, ali ovo je timski sport i svi moramo težiti tom glavnom cilju. Trenutno smo u pretkvalifikacijama i slika je lošija nego što je realno stanje. Treba i sreće, ali nju treba isprovocirati."

Sesar će usporedno s reprezentacijom raditi i u klubu.

"I u klubu su sretni, Cibona je dobila priznanje i u tom vidu. Kroz razgovore s Acom dobio sam info da je poželjno da izbornik bude i u klubu jer su akcije kratkotrajne. Tako i ja smatram. S Cibonom imam ugovor do kraja sezone, nismo još razgovarali, ali koliko znam Savez s tim nema problema."

Sesar će morati računati na poveći broj igrača jer je ljeto dugačko, a neće svi moći doći 5. srpnja.

"Neću se odreći niti jednog igrača. Krenut ćemo s jednima, moram vidjeti kada dolaze Hezonja, Smith, pa razgovarati i za drugi dio s NBA igračima. Neću se nikoga odreći, naravno da će netko otpasti u nekom trenutku jer ih može biti 12 u sastavu, a kako će izgledati, ovisi od akcije do akcije. No zna se tko su nositelji. Sustav natjecanja je takav da moraš improvizirati."

FOTO: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!