EHF Europska liga, nokaut faza, četvrtfinale - uzvrati, 18.04.2023, 18:45 h
Nexe Našice
Nexe Našice 27:31 Göppingen
Göppingen

Nexe niti blizu čuda, Göppingen upisao pobjedu i u Našicama te ispratio domaćina iz Europske lige

Mihaela Bradovski • utorak, 18.04.2023.
Nexe niti blizu čuda, Göppingen upisao pobjedu i u Našicama te ispratio domaćina iz Europske lige
Foto: FaH

Rukometaši Nexea oprostili su se od Europe s dva poraza od Göppingena u četvrtfinalu Europske lige. Nakon visokog 23:32 poraza u Njemačkoj, Našičani su poraženi i kod kuće s 27:31...

Iako je Branko Tamše u najavi susreta sanjao čarobnu večer u Našicama i čudo svoje momčadi, to se nije dogodilo. Nexe nije bio niti blizu dostizanja minus devet iz Njemačke, dapače, nije uspio upisati čak niti bilo kakvu pobjedu.

Igraj na utakmice Europske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nijemci su vrlo ozbiljno shvatili uzvrat i od početka su imali situaciju pod kontrolom. Niti u jednom trenutku nije izgledalo da bi se Nexe mogao odvojiti i krenuti prema pobjedi.

Od početka susreta Nexe je hvatao zaostatak, a jedini put na susretu poveo je u 23. minuti kada je Dorian Markušić pogodio za 10:9. Međutim, odmah je Göppingen odgovorio te golovima Schillera i Andersena, unatoč igraču manje, vratio prednost na svoju stranu.

Do odlaska na odmor igralo se gol za gol i Göppingen je na poluvremenu imao prednost od jednog zgoditka.

U prvih deset minuta drugog poluvremena nastavilo se doslovno u istom ritmu. Göppingen bi poveo, Nexe izjednačio i tako sve do 18:18. Tu Nijemci rade 3:0 seriju, Nexeu postaje potpuno jasno da se nikakvo čudo neće dogoditi i unatoč traženju Tamšea da se podigne obrana i ne posustaje, priči je bio kraj.

Göppingen je mirno priveo utakmicu kraju i upisao novu pobjedu te s ukupnih plus 13 prolazi na završnicu Europske lige kojoj će domaćin biti Flensburg.

Potvrdili su Nijemci da su kvalitetnija momčad i zasluženo su stigli do polufinala, Nexe je trebao svoje najbolje ovosezonske nastupe za prolaz, a nije ih dobio niti u prvoj, niti u drugoj utakmici.

Najbolji u redovima Našičana bili su Janko Kević s osam golova i Luka Moslavac s pet pogodaka. Kod pobjednika šest je golova postigao Josip Šarac, a po četiri su dodali Tim Kneule, Jon Andersen i Marcel Schiller.

Europska liga, četvrtfinale:
Nexe - Göppingen 27:31 (23:32)

FOTO: HINA/Zvonko KUCELIN

EHF Europska liga, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Nexe Našice27:31Göppingen
Flensburg27:35Granollers
Füchse Berlin30:24Kadetten
Montpellier31:30Sporting Lisabon

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!