Nogomet

Spalletti: 'Bio je čist penal za nas, neutješan sam'

Krešimir Milić • srijeda, 19.04.2023.
Spalletti: 'Bio je čist penal za nas, neutješan sam'
Foto: EPA

Trener Napolija prokomentirao je ispadanje svoje momčadi iz Lige prvaka. Nije bio zadovoljan suđenjem...

Napoli se nije uspio plasirati u polufinale Lige prvaka preko Milana. U uzvratu na domaćem terenu remizirali su 1:1, a trener Napolija Luciano Spalletti nije imao razloga biri zadovoljan na kraju. Na konferenciji za medije nakon utakmice pitali su ga novinari je li previše odgovornosti na Kvaratškeliji.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ne znam. U početku sam pokušao zauzeti stav, onda mi je sve rečeno i morao sam pratiti jer su se svi najslavniji likovi potrudili. Ali dečko to zaslužuje, zdrav je i ima izvanrednu kvalitetu. Tijekom prvog poluvremena nije uspio nadskočiti suparnika na ovom prostoru koji je imao, ali je u drugom poluvremenu imao dvije šanse napravivši dvije lude brojke u smislu kvalitete i sadržaja. Kao i ostali igrači stigao je bez daha, jer se to vidjelo u ovom. Prošlo razdoblje netko je stigao tamo uz malo truda, a da se nije dobro oporavio, zamagljujući mogućnost da se izraze u potpunosti. Sve u svemu, odradili smo utrku koju smo morali odraditi, Kvaratškelia je sjajna osoba i sretan sam što radim s njim. On će nam i dalje dati svoju kvalitetu za ovaj veliki cilj koji je pred nama, jer ga ima, jer nam treba."

Početkom mjeseca u prvenstvu je Milan slavio s 4:0.

"Kasnije igre to ne govore. I u prvoj utakmici i večeras. Čestitam Milanu na prolasku u sljedeći krug i kažem bravo, ali mi smo napravili dvije značajne predstave. Onda oni rade naivne stvari koje mi ne možemo napraviti. I zato kažem ne, nije on ništa upropastio. Usporio je reprezentativnu pauzu, zbog zadobivenih ozljeda, zbog terena na koje su moji igrači išli igrati. Igrači koji su se vratili jako umorni, možda ih je pobjeda u Torinu oborila pri čemu bi prvenstvo bilo samo formalnost”.

Što je nedostajalo u Napulju?

"Bili smo malo naivni, stigli smo bez daha. Osimhen se borio do zadnje minute, ali trenirao je tri dana s ekipom i kada ste ovako blizu, nije da radite trening na kojem podižete razina konstrukcije i pritiska. Neutješan sam, ali na kraju je momčad odigrala svoju ulogu. Milan je znao iskoristiti prilike i zasluženo pobijedio. Bravo za obojicu, dobra predstava."

Govorio je i ostanju Politana te Marija Ruija.

"Politano i Mario Rui trebaju dodatne pretrage. Politano je podigao ruku nakon što je primio udarac, Mario Rui nam je na povratku rekao da zagrijemo Olivera jer je počeo šepati. Obavit ćemo potrebne provjere".

Gdje se vidi iduće godine u Ligi prvaka otkrio je.

"Imamo vrlo jaku i mladu momčad. Mislio sam da je bilo padova, ako smo snažno zalagali ruke, pokušavajući ih uvjeriti da igraju za važne stvari, jer sam planirao izgubiti neke utakmice, ali igrajući nogomet koji smo voljeli. Moram kazati da su dečki bili jako dobri cijele godine, pogotovo u Ligi prvaka, mislim na mentalitet. Upravo večeras kada smo izašli iz ovog natjecanja, kažem svojim dečkima da su bili izuzetni i da ih volim."

Milan u svojoj momčadi ima igrače koji su osvajali velike trofeje.

"Vjerojatno je uvjerljivo vidjeti ljude koji su nizali finale za finalima, koji su pobjeđivali i vidjeti likove kalibra onih koji imaju Milan oko momčadi. To je natjecanje koje ih se jako brine zbog povijesti koju imaju. I vjerojatno upravo za ovo iskustvo prikupili su i nekoliko malih epizoda u korist".

Zaključio je Spalletti sa suđenjem u dvije utakmice.

"Po mom mišljenju dva igrača su neopravdano udaljena u prvoj utakmici. O ocjeni prve utakmice vidio sam i novine poredane u nedostatku. Onda je večeras u 37. minuti čisti penal koji ne možete vidjeti. I ne govorimo o kontaktu, to je kontakt, kad je udarac, udarac je. Večeras je bio udarac, jer mu je izvrnuto gležanj (Leao Lozanu). Dakle, prošlost u Ligi prvaka se malo računa."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!