Nogomet

Benfica lovi zaostatak protiv Intera koji ne može propustiti priliku za spasiti sezonu

Krešimir Milić • srijeda, 19.04.2023.
Benfica lovi zaostatak protiv Intera koji ne može propustiti priliku za spasiti sezonu
Foto: EPA

Inter na San Siru dočekuje Benficu s dva gola prednosti iz Lisabona. Bolji iz ovog dvoboja ide na Milan u polufinalu…

Slamka spasa za Simonea Inzaghija danas je utakmica protiv Benfice. Loša sezona u Serie A opasno mu prijeti otkazom, a u slučaju da ispadne nakon prednosti od 2:0 iz Lisabona, čelnici Intera bi vjerojatno odmah reagirali smjenom.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dok je išlo loše i mimo očekivanja u Serie A u Ligi prvaka je išlo i iznad očekivanja. Došao je Inter do četvrtfinala izbacivanjem Porta, a sad ima priliku izbaciti još jednog portugalskog predstavnika.

Polufinale protiv Milana bilo bi barem dijelom označeno kao uspjeh. No, pokazala je Benfica ove sezone da nisu bauk u Ligi prvaka. Uvjerljivi su bili protiv Club Bruggea u nokaut fazi, a i protiv Intera nisu bili bez šansi.

Slabiji su od zime za Enza Fernandeza, a bilo je i sve dobro do utakmice s Portom kad je krenula mala kriza. Početkom travnja porazio ih je Porto 2:1 pa je uslijedila ova pobjeda Intera i onda na koncu veliki kiks s Chavesom.

Zato i njima ova utakmica treba za poboljšati dojam, a i nije im svejedno u prvenstvu s dva uzastopna poraza zbog kojih je Porto došao na minus četiri boda.

Što su rekli?

Simone Inzaghi, trener Intera: „Znamo da je ovo drugo poluvrijeme vrlo važne utakmice, krećemo s prednošću, ali znamo vrijednost protivnika. Bit će komplicirano i morat ćemo biti dobri, znajući da bismo mogli biti među top 4 u Europi i to bi bio sjajan cilj.“

Roger Schmidt, trener Benfice: „Mislim da bi rani pogodak promijenio mnoge stvari. Zato nam je žao ako se prisjetimo sjajnih prilika koje imamo propustio u drugom poluvremenu prošlotjedne utakmice. Bilo bi bolje da postignemo rano, ali da to učinimo kasnije tijekom utakmice dali bismo nam priliku da se vratimo. Morat ćemo napasti, to je sigurno.“

Mjesto, vrijeme, suci

Stadion San Siro, Milano, 21:00

Sudac:Carlos del Cerro Grande

Nedostaju

Inter: Dalbert, Škriniar, De Vrij (Ozljede)

Benfica: Bah, Draxler, Ristić (Ozljede)

Zadnji susret

Inter je osigurao značajnu prednost na gostovanju u Lisabonu. Slavili su protiv Benfice u prvom susretu s 2:0 golovima Barelle i Lukakua.

Prognoza

Imala je Benfica svojih prilika u Lisabonu, ali nedostajalo je preciznosti. Ne bi bilo iznenađenje da se o prolazu bude odlučivalo kroz produžetke.

FOTO: EPA/ANTONIO PEDRO SANTOS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!