Rukomet

Državno prvenstvo u rukometu: ŠSD Velebit ponovno u vrhu

Sportnet • srijeda, 19.04.2023.
Državno prvenstvo u rukometu: ŠSD Velebit ponovno u vrhu

U Poreču se od 17. do 19. travnja održalo Državno prvenstvo školskih sportskih društava u rukometu za osnovne škole...

Na natjecanju su sudjelovale 24 muške i 23 ženske ekipe iz svih županija Republike Hrvatske u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza. Rukometaši su u Poreč stigli u ponedjeljak, a nakon svečanog otvaranja na kojem je sve natjecatelje pozdravio i gradonačelnik grada Poreča, Loris Peršurić, održan je ždrijeb.

Ekipe su bile podijeljene u osam skupina po tri škole te je samo jedna ekipa iz svake skupine mogla proći u četvrtfinale. U utorak se u sportskim dvoranama Intersport, Veli Jože, Žatika i Kaštelir igrala grupna faza, a potom četvrtfinala u Intersportu.

U srijedu ujutro rukometaši su se zaputili u dvoranu Intersport te su u devet sati započele polufinalne i finalne utakmice. Bilo je izrazito napeto, a rukometaše i rukometašice je cijelo vrijeme pratila glasna podrška s tribina.

Dodijeljena su dva Fair play kartona, jedan u finalu, a jedan u utakmici za treće mjesto kod dječaka, o čemu možete pročitati više na Instagramu.

KONAČNI POREDAK:
Dječaci:
1. Osnovna škola dr. Jure Turića, Gospić
2. Osnovna škola Bogumila Tonija, Samobor
3. Osnovna škola Marije i Line, Umag

Djevojčice:
1. Osnovna škola Jelkovec, Sesvete
2. Osnovna škola Kantrida, Rijeka
3. Osnovna škola dr. Jure Turića, Gospić

Za najboljeg igrača finala izabran je Mladen Marković iz Gospića, a za najbolju igračicu izabrana je Iva Bošnjak iz Sesveta.

"Mislim da smo ove godine bili jako dobri kao momčad i znali smo od početka da možemo puno toga pokazati. Trudili smo se iz svake utakmice izvući neku pouku kako da budemo bolje i na kraju smo uspjeli dignuti pehar. Polufinale i finale je bilo iznimno teško jer su ostale najjače ekipe i mislim da su cure iz Rijeke koje su osvojile drugo mjesto bile odlične i pokazale su da imaju puno potencijala", rekla je Iva Bošnjak.

Zadovoljan i ponosan svojom ekipom bio je i Robert Hlaviček, profesor iz Osnovne škole dr. Jure Turića iz Gospića, čiji su rukometaši državni prvaci po drugi put zaredom:

"Bilo je teško i naporno jer je bilo puno utakmica u kratkom vremenu, ali mi smo se spremali i znali smo da nešto možemo napraviti. Želim čestitati svim protivnicima, jer je bila fer i sportska borba od prve do zadnje utakmice. Organizatorima isto čestitam jer je organizacija bila totalno dobra i presretan sam što je ovako završilo."

Sada je na rasporedu izvlačenje skupina za srednje škole te već sutra kreće grupna faza novog prvenstva. Školsko rukometno prvenstvo za srednje škole možete pratiti na web stranici Hrvatskog školskog sportskog saveza, Instagram i TikTok profilu te live prijenos na You Tubeu.

Tekst: Lovro Lenac, IPL novinar

FOTO: Lana Baić/Lara Ćurak/Hrvatski školski sportski savez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!