Košarka

Vrući Bucksi "natrpali" Miami izvana, Grizzliesi poravnali protiv Lakersa

Petar Jenjić • četvrtak, 20.04.2023.
Vrući Bucksi "natrpali" Miami izvana, Grizzliesi poravnali protiv Lakersa
Foto: EPA

Milwaukee Bucksi bez Antetokounmpa i Memphis Grizzliesi bez Ja Moranta uspjeli su doći do pobjeda i izjednačiti serije protiv Miami Heata odnosno Los Angeles Lakersa...

Bez nastupa Giannisa Antetokounmpa, Milwaukee Bucksi uspjeli su poraziti Miami Heat i izjednačiti u seriji na 1-1. Na domaćem terenu slavili su sa 138:122, zahvaljujući prvenstveno vanjskom šutu i čak 25 ubačenih trica iz 49 pokušaja.

Igraj na NBA utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon tri četvrtine imali su čak 33 koša viška (118:85), a do kraja je Miami ublažio zaostatak. Serija sada seli na Floridu gdje će Heat pokušati zadržati break prednosti.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Brook Lopez s 25 poena, dok je Jrue Holiday dodao 24 koša i 11 asistencija.

Jimmy Butler s 25 poena i Bam Adebayo s 18 koševa bili su najbolji kod Miamija.

Memphis Grizzliesi igrali su bez Ja Moranta, ali bez obzira na to uspjeli su svladati Los Angeles Lakerse sa 103:93 i izjednačiti rezultat u seriji. Imali su i 20 koševa prednosti, a na koncu su odigrali završnicu bez velike drame.

Grizzliese je do pobjede predvodio Xavier Tillman s 22 poena i 13 skokova, a slijedio ga je Jaren Jackson Jr. s 18 koševa i devet skokova.

Najbolji je kod Lakersa bio LeBron James s 28 poena i 12 skokova, dok je Rui Hachimura dodao 20 koševa i pet skokova.

Do druge pobjede u seriji stigli su Denver Nuggetsi koji su na domaćem parketu sa 122:113 bili bolji od Minnesota Timberwolvesa. Imali su 21 koš prednosti tijekom susreta, a gosti su preokrenuli i početkom posljednje četvrtine poveli. Međutim, najbolja momčad Zapada ipak je odradila bolje završnicu.

Denver je do pobjede predvodio Jamal Murray s 40 poena, a na suparničkoj strani Anthony Edwards ubacio je 41 koš i dodao sedam asistencija.

Kod Nuggetsa još se izdvaja Nikola Jokić s 27 koševa, devet skokova i devet asistencija, a kod Vukova Rudy Gobert s 19 koševa i osam skokova.

NBA:
Milwaukee Bucks - Miami Heat 138:122 (1-1 u seriji)
Memphis Grizzlies - LA Lakers 103:93 (1-1 u seriji)
Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 122:113 (2-0 u seriji)

FOTO: EPA/WILL OLIVER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!