Nogomet

Opta: Milan i Inter ispisat će povijest, Kramarić u društvu Haalanda

Petar Jenjić • četvrtak, 20.04.2023.
Opta: Milan i Inter ispisat će povijest, Kramarić u društvu Haalanda
Foto: EPA

Iza nas su posljednje dvije uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka, a Opta je donijela pregršt zanimljivih podataka...

Norvežanin Erling Haaland sinoć je postigao pogodak u remiju protiv Bayerna. Od njegovog prvog nastupa protiv Bavaraca, u svibnju 2020. godine, nijedan igrač nije zabio više od njega protiv njemačkog prvaka.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Napadač Cityja trenutno je na šest pogodaka, a odmah iza njega je Berisha s pet i naš Andrej Kramarić s četiri gola u tom razdoblju. Posljednji je stigao proteklog vikenda iz slobodnog udarca.

Prije postignutog pogotka, Haaland je promašio penal, njegov prvi od zadnjih 16 pokušaja u svim natjecanjima, ne računajući raspucavanja. Zadnji je promašio protiv Union Berlina u dresu Borussije Dortmund u travnju 2021. godine.

Za pogodak mu je asistirao Kevin De Bruyne koji je sada na 23 ukupno u svim natjecanjima ove sezone. Time je nadmašio svoj rekordni učinak iz sezone 2019./20. (22) i ima pet asistencija više od sljedećeg najboljeg u Ligama petice u tekućoj (Lionel Messi - 18).

Manchester City sinoć je postao treći engleski klub koji je prošao u polufinale Lige prvaka tri sezone zaredom. Prije toga to je uspjelo Chelseaju i Manchester Unitedu u periodu od 2006./07. do 2008./09.

Thomas Tuchel dobio je samo dvije od prvih šest utakmica na klupi Bayerna, a posljednji trener Bavaraca s takvim učinkom bio je Soren Lerby sada već daleke 1991. godine.

U polufinalu Lige prvaka gledat ćemo dvoboj Milana i Intera, a dva gradska rivala tako će u ovoj sezoni odmjeriti snage ukupno pet puta po prvi puta u povijesti.

Lautaro Martinez zabio je ukupno devet golova za Nerazzure u Ligi prvaka, a više od njega zabijali su tek Adriano (14), Julio Cruz (13), Hernan Crespo (11) i Samuel Eto'o (10).

Inter je do polufinala stigao prvi puta od sezone 2009./10. kada je i osvojio svoj posljednji naslov u ovom natjecanju. Tada ga je vodio Jose Mourinho.

FOTO: EPA/MATTEO BAZZI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!