Košarka

Ante Tomić predvodio Joventut do polufinala Eurokupa: 'Igrali smo srčano i karakterno'

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 20.04.2023.
Ante Tomić predvodio Joventut do polufinala Eurokupa: 'Igrali smo srčano i karakterno'
Foto: EPA

Joventut je izborio polufinale košarkaškog Eurokupa, a do pobjede protiv Hapoela iz Tel Aviva predvodio ga je Ante Tomić...

Hrvatski centar Ante Tomić ubacio je 16 poena i tako predvodio katalonski Joventut u pobjedi od 82:74 nad Hapoelom iz Tel Aviva u četvrtfinalu Eurokupa.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Joventut je u srijedu navečer u gradiću Badaloni izborio ulazak u polufinale, što će mu biti prvo polufinale u nekom od europskih kupova nakon 15 godina.

"Hapoel je sjajna momčad koja je bila izvrsna u Eurokupu. Mi smo dobro otvorili utakmicu i dobro odigrali zadnje dvije minute", izjavio je 36-godišnji Tomić koji je susret završio s 22 valorizacijska boda. Dodao je pet skokova i pet asistencija.

Tomićeva dominacija pod protivničkim košem pomogla je crno-zelenima da prvu četvrtinu završe rezultatom 22:7.

"Nakon toga smo manje ili više kontrolirali utakmicu, premda smo se napatili kasnije u trećoj i četvrtoj četvrtini. Zabili smo, srećom, neke važne koševe i sva slobodna bacanja čime smo zaslužili pobjedu", napomenuo je Tomić.

Joventut je minutu prije kraja susreta imao prednost od samo 73:72, no nije dopustio preokret pred svojom publikom u dvorani Palau Olimpic.

"Igrali smo srčano i karakterno pa sada možemo sanjati o finalu. Joventut je prije pet godina bio u lošem stanju zbog raznih razloga, a sada smo u polufinalu Eurokupa", rekao je Tomić. Bivši hrvatski reprezentativac igra za ekipu iz Badalone od ljeta 2020. gdje je došao iz obližnje Barcelone.

Joventut, koji u španjolskom prvenstvu zauzima šesto mjesto, u polufinalu će igrati protiv španjolske Gran Canarije. Žuti s Kanarskih otoka su sa 104:74 bili bolji od Paris Basketa u svojoj četvrtfinalnoj utakmici.

U drugom polufinalu sučelit će se ukrajinski Prometej Slobozhanske, koji zbog rata svoje utakmice igra u Latviji, i Turk Telekom iz Ankare.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!