Nogomet

Capan za Sportnet: 'Uvijek sam tu uz ekipu, vjerujem da ću zaigrati s njima u finalu'

Krešimir Milić • petak, 21.04.2023.
Capan za Sportnet: 'Uvijek sam tu uz ekipu, vjerujem da ću zaigrati s njima u finalu'
Foto: www.hajduk.hr

Kapetana juniora Hajduka neće biti u ogledu s Milanom zbog kartona. No, svi se nadaju da će dobiti priliku zaigrati u Švicarskoj na završnici Lige prvaka mladih…

Pred Hajdukovim juniorima danas je polufinalna utakmica Lige prvaka mladih protiv Milana. Bijele će u velikom broju s tribina pratiti navijači koji pristižu u Ženevu iz svih krajeva, a neki su stigli još jučer i do trening kampa gdje su bodrili juniore.

Igraj na Hajduk - Milan na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Utakmicu, nažalost, zbog akumuliranih kartona utakmicu pratiti i kapetan Marko Capan, a s njim smo porazgovarali uoči utakmice. Bilo je upitno desetak dana prije puta hoće li se oporaviti od ozljede, a u utorak ga je još među putnicima najavio trener Marijan Budimir kao sigurnog aduta za finale ako Hajdukovi juniori savladaju Milan.

„Uvijek sam tu uz ekipu, a na terenu oni bez mene mogu. Bez svakoga se može i to su već pokazali protiv Cityja. Vjerujem u njih i da ću zaigrati u finalu. Imaju moju podršku i uvijek sam tu za njih.“

Poznati su Capanovi ubačaji iz prekida, a jedan takav za Vuškovića presudio je Šahtaru na Poljudu. Nedostajat će u polufinalu toga protiv Milana, ali kapetan već vidi tko bi ga mogao zamijeniti u tome.

„Mogu to Roko, Noa, a nadam se da će moj prekid biti u finalu.“

Zanimalo nas je i koga bi volio dobiti u finalu ako pobjede danas Milan.

„Iskreno svejedno mi je. Koga god dobili moramo pobijediti da osvojimo. Tako da tko dođe na put mi ćemo biti spremni. Nadam se prvo dobiti Milan! Idemo prvo to, a onda što bude bit će u finalu.“

On, Vušković i Pukštas već imaju seniorsko iskustvo s kojim puno mogu pomoći vršnjacima na juniorskoj razini.

„Lakše nam je igrati jer je seniorski nogomet brži i jači. U juniorskom nogometu nam to sigurno olakšava kad imamo iskustvo u seniorskom nogometu. To nam može biti samo još jedna pozitivna stvar i vjerujem da će sve biti kako treba“, rekao nam je Capan i dodao:

„Puki i Vuška su jako bitni igrači. Sigurno će biti lakše igrati s njima. Jako su dobri igrači, Puki na svoju agresivnost i borbenost, a Vuška je jedan od najvećih talenata. Oni nam sigurno puno pomažu.“

Hajduk se dosad susreo u nokaut fazi sa Šahtarom, Cityjem i Borussijom, uglavnom favoritima u tim utakmicama, a tko je bio od njih najteži protivnik?

„Nisam igrao protiv Cityja, ali mislim da su oni bili najteži protivnik dosad.“

Prednosti i mane Milana?

„Sigurno su dobra ekipa. Prednost im je sigurno obrana po kojoj su Talijani poznati. Mislim da se može igrati protiv njih kad ih se spusti iz visokog presinga. Imamo sigurno svoje šanse i poznati smo po tome da ne primamo puno golova. Tako da se nadam da će tako i ostati“, zaključio je Capan.

Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!