Nogomet

Budimir: 'Zasluženo smo ušli u finale, navijači su pokretačka snaga koja nas nosi'

Krešimir Milić • petak, 21.04.2023.
Budimir: 'Zasluženo smo ušli u finale, navijači su pokretačka snaga koja nas nosi'

Trener Hajduka prokomentirao je veliku pobjedu protiv Milana u Ligi prvaka. "Bili tići" slavili su s 3:1 u polufinalnoj utakmici...

Hajduk je u finalu Lige prvaka mladih, a strateg koji stoji iza tog uspjeha je trener Marijan Budimir. Upozoravao je i prije utakmice da ne voli kazati da je povijesna ova protiv Milana, kao da je znao što se sprema danas. A spremila se pobjeda od 3:1 kojom su osigurali finale protiv AZ Alkmaara. Nakon pobjede nije bio euforičan.

Igraj na nogometne utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

„Mislim da smo bili ok prvih 15-20 minuta, a onda je Milan bio bolji. Radio nam je probleme po desnoj strani, našoj lijevoj. U svlačionici smo se dogovorili da će Vrcić i Brajković zamijeniti strane, a na lijevu stranu smo stavili Pukštasa. Naša dva krila su u prvom poluvremenu bila indisponirana, a u drugom su i Jere i Roko pokazali što mogu. Odigrali smo pametno, taktički drugo poluvrijeme jako zrelo. Treba imati malo i sreće, na kraju smo je i imali. Zasluženo smo ušli u finale. Drugo poluvrijeme smo se dogovorili da ih moramo pritiskati u visokom presingu. Tako se i dogodilo da je Hrgović uzeo loptu“, rekao je Budimir nakon utakmice.

Sljedeći protivnik Hajdukovih juniora je nizozemski AZ Alkmaar koji je prošao u drugom polufinalu boljim izvođenjem jedanaesteraca protiv lisabonskog Sportinga.

„Malo sam pogledao na televiziji prije sastanka. Jako dobra ekipa, fizički odlična, taktički dobra. Imaju dva-tri dobra individualca. Goran Sablić, Hrvoje Vuković i Mate Radić su gledali utakmicu. Imamo puno posla ova dva dana.“

Veliku podršku s tribina imali su juniori Hajduka danas u Ženevi.

„Mislim da će biti ludnica. Našim navijačima treba malo da se zapale. Petak je, radni dan. U ponedjeljak očekujem ogromnu navalu navijača. Hvala im na podršci. Par incidenata, ali mislim da će se to zanemariti. Oni su pokretačka snaga koja nas nosi. Nadam se da će nas nositi do pobjede u ponedjeljak“, zaključio je Budimir.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!