Košarka

Knicksi ostavili Cavse ispod 80 poena, Jokićev triple-double, Atlanta uzela pobjedu

Petar Jenjić • subota, 22.04.2023.
Knicksi ostavili Cavse ispod 80 poena, Jokićev triple-double, Atlanta uzela pobjedu
Foto: EPA

Odigrane su tri utakmicu NBA doigravanju, dvije na Istoku i jedna na Zapadu. Do pobjeda su stigli New York Knicksi, Atlanta Hawksi i Denver Nuggetsi...

U svojoj najboljoj utakmici u doigravanju od 2021. godine, Trae Young predvodio je Atlanta Hawkse koji su na domaćem parketu svladali Boston Celticse sa 130:122 i tako smanjili zaostatak na 2-1 u seriji.

Igraj na NBA utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Uz pomoć uvijek dobrog suigrača Dejountea Murraya, ubacio je ključne poene u završnici i osigurao pobjedu svoje momčadi koja će u nedjelju imati priliku pred svojim navijačima potpuno poravnati stanje u seriji.

Young je susret zaključio s 32 poena, šest skokova i devet dodavanja, dok je Murray bio odmah blizu s 25 koševa, šest skokova i pet asistencija.

Celticse je predvodio Jayson Tatum s 29 poena, deset skokova i pet asistencija, dok je Marcus Smart dodao 24 koša i osam asistencija.

Sjajnu utakmicu, prvenstveno obrambeno, odigrali su New York Knicksi koji su u Madison Square Gardenu svladali Cleveland Cavalierse rezultatom 99:79 i poveli s 2-1 u seriji. Počeli su se odvajati u drugoj i trećoj četvrtini, da bi u posljednjoj imali i 27 koševa viška.

21 poen za Knickse ubacio je Jalen Brunson koji je dodao i šest asistencija, dok je RJ Barrett dodao 19 koševa i osam skokova.

Cavaliersi su ostali praktički bez šanse šutirajući 38.8 posto iz igre, a tek 21.2 posto za tricu. Predvodio ih je Donovan Mitchell s 22 poena, sedam skokova i pet dodavanja, ali i šest izgubljenih lopti.

Na korak do plasmana u sljedeću rundu stigli su Denver Nuggetsi koji su u gostima kod Minnesota Timberwolvesa slavili sa 120:111. Napravili su odličan posao u prvoj gostujućoj utakmici. Bez obzira na novo izvrsno izdanje Anthonyja Edwardsa, imali su i Nuggetsi svog konja za trku.

Svoj sedmi triple-double u doigravanju upisao je Nikola Jokić s 20 poena, 11 skokova i 12 asistencija. Najučinkovitiji bio je Michael Porter Jr. s 25 poena i devet skokova.

Edwards je predvodio Wolvese s 36 poena, sedam skokova i pet asistencija, dok je Karl-Anthony Towns dodao 27 koševa i sedam skokova.

NBA:
Atlanta Hawks - Boston Celtics 130:122 (1-2 u seriji)
New York Knicks - Cleveland Cavaliers 99:79 (2-1 u seriji)
Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets 111:120 (0-3 u seriji)

FOTO: EPA/ERIK S. LESSER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!