Košarka

Sixersi dokrajčili Netse, Zubac skroman u novom porazu Clippersa

Petar Jenjić • subota, 22.04.2023.
Sixersi dokrajčili Netse, Zubac skroman u novom porazu Clippersa
Foto: EPA

Philadelphia 76ersi odradili su posao protiv Brooklyn Netsa i prošli u sljedeću rundu doigravanja, dok su na korak do tog istog uspjeha došli Phoenix Sunsi protiv Los Angeles Clippersa...

I bez zvijezde Joela Embiida do četvrte pobjede u seriji stigli su Philadelphia 76ersi koji su slavili u gostima kod Brooklyn Netsa rezultatom 96:88. Tako su prošli u sljedeću rundu bez ijednog poraza.

Igraj na NBA utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Tobias Harris s 25 poena i 12 skokova, dok je James Harden dodao 17 koševa, osam skokova i 11 asistencija.

Spencer Dinwiddie s 20 poena i šest skokova te Nic Claxton s 19 koševa i 12 skokova predvodili su Netse.

Do vodstva 3-1 u seriji stigli su Phoenix Sunsi koji su u gostima bili bolji od Los Angeles Clippersa sa 112:100. Domaćin je igrao bez dvije glavne zvijezde Kawhija Leonarda i Paula Georgea, dugo je odolijevao, ali na kraju je pokleknuo.

Šest minuta prije kraja Sunsi su vodili s 98:93 nakon čega su napravili i seriju od 11:3. U preostale tri i pol minute Clippersi se nisu uspjeli vratiti.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Kevin Durant s 31 poenom, 11 skokova i šest asistencija, dok je Devin Booker dodao 30 koševa, devet skokova i sedam asistencija. Priključio se i Chris Paul, posebno u završnici, a dodao je sve skupa 19 poena i devet asistencija.

Clipperse je predvodio Russell Westbrook s 37 poena i šest skokova. Ivica Zubac odigrao je 24 i pol minute te dodao četiri koša (2/5 za dva) i devet skokova.

NBA:
Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers 88:96 (0-4 u seriji)
LA Clippers - Phoenix Suns 100:112 (1-3 u seriji)

FOTO: EPA/RHONA WISE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!