Rukomet

Dvoršek se priključuje Perkovcu: 'Bolji smo od Grčke i Belgije, pokazat ćemo to na terenu'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 23.04.2023.
Dvoršek se priključuje Perkovcu: 'Bolji smo od Grčke i Belgije, pokazat ćemo to na terenu'

Jedan od novih članova stručnog stožera hrvatske rukometne rperezentacije Boris Dvoršek zbog prošlog angažmana propustio je dvoboje s Nizozemskom, ali sada je slobodan za priključiti se reprezentaciji...

Boris Dvoršek nakon dugo vremena vratio se u hrvatski rukomet i to u statusu pomoćnika Goranu Perkovcu u hrvatskoj reprezentaciji. Perkovac ga je odmah želio uz sebe, ali nije bilo tako jednostavno jer je imao angažman u Kataru koji nije bilo jednostavno raskinuti.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Tamo postoji procedura koja se treba ispoštovati, ali moram istaknuti kako je na kraju sve bilo korektno. Tamo ugovor dobivate od države i to nije lako raskinuti, nije me iznenadilo i bio sam spreman na to", kaže Dvoršek za Sportske novosti.

Posljednji angažman u Hrvatskoj imao je u PPD Zagrebu, ma onda je otišao u inozemstvo, radio u Borcu, Italiji, Mađarskoj, Finskoj i sada u Kataru. Protiv Nizozemske nije bio na klupi uz Perkovca, ali pozorno je pratio taj susret.

"Šteta da nismo uzeli barem jednu pobjedu, ali nije se poklopilo. Moramo posložiti situaciju za konkretan napredak, sada smo bili premalo na okupu i nije logično ostvari neki skok u takvo vrijeme. Potrebno je puno razgovora, uigravanja i mislim da će s vremenom i to ići prema naprijed jer imamo stvarno velik potencijal."

Slijede dvoboji protiv Grčke i Belgije gdje Hrvatska mora pokazati kvalitetu i autoritet.

"Mislim da smo bolja reprezentacija i da ćemo to pokazati na terenu. Dečki su svjesni da ništa danas nije sigurno i tako će se i postaviti protiv Grčke prije koje ćemo samo jednom zajedno trenirati. No imamo kvalitetu riješiti to u svoju korist."

Foto: Matija Hećimović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!