Rukomet

Podravka Vegeta svladala Lokomotivu, ali još uvijek nije dovoljno za titulu prvakinja

Mihaela Bradovski • nedjelja, 23.04.2023.
Podravka Vegeta svladala Lokomotivu, ali još uvijek nije dovoljno za titulu prvakinja

U susretu 22. kola 1. HRLŽ Podravka Vegeta u Koprivnici je bila bolja od Lokomotive s 24:21. Unatoč ovom porazu, Lokomotiva ostaje veliki favorit za titulu prvakinja...

Da nije bilo senzacionalnog poraza Podravke kod kuće protiv Dugog Sela, ovo bi vjerojatno bio izravan dvoboj za naslov prvakinja Hrvatske. Međutim ovako unatoč porazu Lokomotiva i dalje ima dva boda prednosti nad Podravkom kojoj ništa ne znači bolji međusobni omjer.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Da bi Podravka došla do naslova prvakinja Hrvatske, sada joj treba pomoć i veliki kiks Lokomotive. Do kraja sezone Zagrepčanke još igraju u gostima kod Umaga i Sesveta te kod kuće protiv Zameta i Dalmatinke.

U današnjem dvoboju u Koprivnici bilo je zanimljivo, borbeno, napeto do same završnice, a domaće igračice stigle su do pobjede.

Prvo poluvrijeme proteklo je u ravnopravnoj igri, a na odmor se otišlo s poravnatih 11:11.

U drugom dijelu Lokomotiva je krenula nervozno i teško je dolazila do akcije za pogodak, domaće igračice su se odvojile, ali nakon minute odmora proradile su i gošće te se s tri brza gola vratile u egal.

Podravka je ipak zadržala laganu prednost, a nakon serije promašaja na obje strane kod 23:21, Nikolina Zadravec u zadnjoj minuti pogađa za 24:21 i odlučuje pobjednika.

Najbolje kod Podravke bile su Larissa Kalaus s pet golova i Antonia Tucaković sa sedam obrana. Kod Lokomotive po četiri gola postigle su Ana Malec, Klara Birtić i Tena Petika, a Lena Ivančok skupila je deset obrana.

1. HRLŽ, 22. kolo:
Podravka Vegeta - Lokomotiva 24:21

FOTO: HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!