Ostali sportovi

Lara Cvjetko osvojila srebro u Dominikanskoj Republici: 'U dobroj sam formi i spremna'

Sportnet • ponedjeljak, 24.04.2023.
Lara Cvjetko osvojila srebro u Dominikanskoj Republici: 'U dobroj sam formi i spremna'

Lara Cvjetko osvojila je srebro u Dominikanskoj Republici na turniru Pan American Open. Bila je to dobra najava za predstojeće Svjetsko prvenstvo koje se održava u Kataru...

Nakon trijumfa Ane Viktorije Puljiz u Dominikanskoj Republici vrijeme je bilo za izlazak na tatami za 21-godišnju Laru Cvjetko (JK „Solin“). Finalistica s posljednjeg Svjetskog prvenstva u Santo Domingu osvojila je srebrno odličje u kategoriji -70kg.

Finalnu borbu imala je protiv 26-godišnje predstavnice Venezuele Elvismar Rodriguez, 12. na svjetskom rankingu, koja je danas slavila nakon nešto manje od dvije minute borbe.

“Bio je malo lakši turnir, pa sam nekako došla s očekivanjem da ću osvojiti medalju i da ću možda biti prva. Znala sam da mogu pobijediti sve cure ovdje pa sam razočarana nakon finala, jer mislim da nisam pokazala sve što sam mogla i što sam trebala pokazati. Ali dobro, idem dalje, sama sebi sam pokazala da sam u dobroj formi i spremna. Sve što sam radila za Svjetsko prvenstvo pokazatelj je da sam dobro trenirala, cilj je napraviti dobar rezultat na Svjetskom prvenstvu i tamo pokazati svoj najbolji judo. Sada probati čim prije zaboraviti osjećaj razočaranja za finale i uživati u svojoj prvoj medalji koju sam osvojila ove godine i spremiti se za SP“, kazala je viceprvakinja svijeta Cvjetko.

Cvjetko je upisala sveukupno četiri borbe, od toga tri pobjede te poraz. U prvom kolu je rutinski odradila borbu protiv Karen Murillo (COL), ippon je uslijedio nakon 1:45 minuta. U drugom kolu Julieta Perez nakon minute i pol borbe skuplja treću opomenu protiv naše predstavnice te gubi diskvalifikacijom, odnosno, Cvjetko pobjeđuje borbu. Polufinalnu borbu imala je s Kubankom Idelannis Gomez Ferie koju također pobjeđuje kao i prethodnu, no tek nakon 2:15 minute borbe.

“Jako sam zadovoljan s nastupom Lare Cvjetko na ovom turniru. Bila je savršena do finala, u finalu su nas malo poremetile sudačke odluke koje su po meni bile dvojbene, međutim, ovo je za nas bio kontrolni turnir pred Svjetsko prvenstvo. Do danas se još nije borila s Rodriguez, ovo ćemo iskoristiti da ju dobro analiziramo i da ju za dva tjedna, ako se budemo borili s njom, da ju pobijedimo. Odlične pripreme u Madridu i Pan American Open za obje djevojke, okrećemo se Svjetskom prvenstvu i nadamo se čim boljem rezultatu“, kazao je trener Dragan Crnov.

12. listopada 2022., za vrijeme Svjetskog prvenstva u Taškentu 2022., zastava IJF-a predana je Kataru koji će za samo nekoliko tjedana biti zadužen za organizaciju izdanja vodećeg događaja IJF-a 2023. godine. Svjetsko prvenstvo u Dohi započinje 7. svibnja i traje do 14. svibnja.

Foto: Pan American Judo Confederation

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!