Košarka

Možda i ključna utakmica u seriji, Grizzliesi moraju vratiti break u Los Angelesu

Branimir Korać • ponedjeljak, 24.04.2023.
Možda i ključna utakmica u seriji, Grizzliesi moraju vratiti break u Los Angelesu
Foto: EPA

Los Angeles Lakersi vode 2-1 u seriji i pokušat će u četvrtoj utakmici pobjedom snažno zakoračiti prema polufinalu konferencije. Grizzliesi se neće predati, ali moraju odigrati bolje nego u prošlom susretu, posebno u otvaranju.

Iako su do glavnog dijela doigravanja došli kroz play-in, Los Angeles Lakersi vode u seriji protiv Grizzliesa 2-1, napravili su break u Memphisu i potvrdili ga u trećoj utakmici na svom parketu. Ono što su željeli, to su i napravili te s te strane mogu biti itekako zadovoljni.

Igraj na Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ono što je Lakersima najbitnije u ovoj seriji je da do kraja odrade na svom parketu posao kako i žele, već godinama nisu imali atmosferu kao u trećoj utakmici protiv Memphisa i to im je sasvim dovoljno za prolaz u polufinale konferencijskog doigravanja.

Koliko će daleko Lakersi otići u ovom doigravanju, dosta e ovisiti kakvo će biti zdravstveno stanje prvenstveno LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa, ali ta je priča dobro poznata i o njoj se govorilo još od vremena kada se slagala ova momčad.

Memphis je uoči sezone spominjan kao momčad koja može napraviti puno, ali osjeti se izostanak Stevena Adamsa pa i Brandona Clarkea. S njima dvojicom bila bi to drugačija priča, posebno u fazi obrane i Lakersi bi tu imali puno teži posao.

No, situacija je takva kakva je, Memphis se mora osloniti prvenstveno na Ja Moranta i nadati se njegovom velikom danu. U trećoj utakmici je briljirao, ubacio 45 poena i podijelio 13 asistencija, ali to nije bilo dovoljno. Nije imao pratnju suigrača i Memphis nije uspio vratiti break.

Davis i James su očekivano enigma za Memphis, u prvoj utakmici priključio se s klupe i Rui Hachimura s najboljim nastupom u dresu Lakersa otkako je stigao. U svakom slučaju, Memphis nema previše vremena i ovo mu je možda i ključna utakmica ako želi ostati u borbi za polufinale.

Što su rekli

Darvin Ham, trener Lakersa: "Naša velika prednost su naši navijači i to moramo iskoristiti. U trećoj utakmici bili su fenomenalni, jako smo ih osjetili i hvala Bogu da smo im ponudili nešto da mogu biti zadovoljni. Bilo je sjajno, ta energija bila je zarazna i jedva čekam da to ponovno osjetimo u ponedjeljak."

Ja Morant, bek Grizzliesa: "Mislim da smo zadnje tri četvrtine treće utakmice dobili s dvoznamenkastom razlikom, ali prva četvrtina nas je ubila. Dobro sam se osjećao, pokušao sam donijeti pobjedu, ali nije bilo dovoljno, ne smijemo si dopustiti takav ulazak u utakmicu."

Mjesto, vrijeme

Los Angeles, Crypto.com Arena, 4:00

Suci: Ed Malloy, Brian Forte, Marc Davis

Nedostaju

LA Lakers: -

Memphis Grizzlies: Steven Adams, Brandon Clarke, Jake LaRavia (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

Treće utakmica u seriji igrana je u Los Angelesu, a završena je pobjedom Lakersa 111:101. Dvoboj je obilježila prva četvrtina koja je okončana u korist Lakersa s čak 35:9 i tu povratka više nije bilo.

Prognoza

Ovo je možda utakmica biti ili ne biti za Memphis. Morat će igrati puno bolje i pametnije, Morant će morati dobiti pomoć jer u protivnom neće biti dovoljno. Lakersi igraju doma i u maloj su prednosti.

FOTO: EPA/ALLISON DINNER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!