Nogomet

Leko na gostovanje poveo jednog od juniora iz Ženeve, Gorica traži bodove za ostanak

Krešimir Milić • srijeda, 26.04.2023.
Leko na gostovanje poveo jednog od juniora iz Ženeve, Gorica traži bodove za ostanak
Foto: FaH

Jedan od viceprvaka Lige prvaka mladih mogao bi danas upisati debitantske minute za prvu momčad. Problemi s ozljedama primorali su Leku da potraži ponovno rješenje među juniorima za gostovanje kod Gorice koja je u pohodu spašavanja sezone…

Ostalo je još šest kola do kraja SuperSport HNL-a, a Hajduk danas gostuje kod Gorice u 31. kolu. Splićani su drugi u prvenstvu s deset bodova zaostatka za Dinamom, dok je Gorica trenutno posljednjeplasirana s bodom zaostatka za Šibenikom.

Igraj na Gorica - Hajduk na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Imperativi pobjede u ovoj utakmici su različiti. Gostima ona donosi niz kojim žele završiti sezonu i ući u finale SuperSport Hrvatskog kupa, dok je kod Gorice u pitanju ostanak koji žele ostvariti.

Domaći su na dobrom putu pod Željkom Sopićem i formom od četiri utakmice bez poraza. Imaju tri pobjede zaredom, a prije toga su remizirali s Dinamom. Redom su slavili protiv Osijeka, Šibenika i Rijeke, a žele upisati i sad ovu protiv Hajduka kojom bi preskočili Šibenčane i zasjeli na deveto mjesto.

Težak su put domaći prošli u stizanju i spašavanju, a sad su jako blizu i da svoje želje ostvare. Na putu im je danas ipak drugoplasirana momčad prvenstva protiv koje su odigrali dobru utakmicu na gostovanju početkom proljetnog dijela prvenstva, no do pobjede nisu uspjeli doći.

Zato je danas imperativ pobjede još veći nego što je bio, a šansu vide i u izostancima kod Hajduka. Ivan Leko ima nekoliko upitnika za momčad. Ferro i Grgić su načeti ozljedama iz pobjede s Varaždinom, problema s ozljedom ima i Simić, kao i Mikanović, dok zbog obaveza u juniorskoj momčadi iz završnice Lige prvaka mladih danas ne mogu računati na Vuškovića, Pukštasa i Capana.

Zato je Leko pozvao jednog drugog juniora s obzirom na probleme u obrani. Tako bi danas debitantske minute mogao dobiti 17-godišnji Tomislav Arković koji je u finalu Lige prvaka mladih igrao zadnjih 20-ak minuta. On je jučer po povratku u Split iz Ženeve pridružio se prvoj momčadi na putu za Goricu, a može pokrivati pozicije stopera i desnog beka.

Na desnoj strani u pobjedi protiv Varaždina dobar dojam je ostavio i Niko Sigur kojeg je Leko priključio prvoj momčadi izostankom Mikanovića i Lovrencsicsa.

U svakom slučaju i Hajduk želi nastaviti tamo gdje je stalo protiv Varaždina, a Gorica osigurati bodove vrijedne opstanka u ligi.

Što su rekli?

Željko Sopić, trener Gorice: „Imamo dosta kratak period za regeneraciju i netko je odlučio gore, televizija ili netko drugi, da moji igrači ne trebaju odmor. Baš sam 'sretan' zbog toga. Imamo nepunih 48 sati do utakmice, možda malo više, ali sve u svemu jako malo vremena. No što je tu je, pokušat ćemo se regenerirati što bolje. Već smo jučer krenuli odmah nakon utakmice, imamo par bolesnih igrača, imamo neke izostanke, ali mislim da neka posebna motivacija za utakmicu s Hajdukom nije potrebna.“

Ivan Leko, trener Hajduka: „Bit će sigurno nezgodno. Nakon što su protiv nas izgubili na Poljudu, oni su u osam utakmica najbolji, uzeli su najviše bodova. Jedna ekipa u jako dobroj formi sa samopouzdanjem. Vidjeli smo ih ovdje, tu smo mi imali dosta sreće. Druga je stvar s psihološke strane, znamo da su tri utakmice u tjedan dana, da je u nedjelju derbi. Ovo je još jedan test karaktera, motivacije i koliko možemo biti fokusirani i ozbiljni nakon, rekao bih, dobre utakmice protiv Varaždina.“

Mjesto, vrijeme, suci

Stadion Radnik, Velika Gorica, 19:10

Sudac: Zdenko Lovrić

Nedostaju

Gorica: -

Hajduk: L. Kalinić, Elez, Kalik, Simić, Ferro (ozljede), Vušković, Pukštas, Capan (odmor nakon završnice Lige prvaka mladih)

Prošli međusobni dvoboj

Imala je Gorica čak duplo više udaraca na gol od Hajduka u posljednjem njihovom dvoboju na Poljudu. Stvarali su prilike, ali samo jednom su pronašli put iza leđa Sentića kad je zabio Bralić. Ipak, Hajduk je na kraju slavio golovima Livaje i Kalinića.

Prognoze

Hajduk je dosad slavio ove sezone u sva tri odigrana ogleda, a favorit je i danas. Bez obzira na izostanke u momčadi prednost je na njihovoj strani, iako je imperativ Gorice čak i veći.

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!