Ostali sportovi

Održano državno prvenstvo u futsalu: 'Dani koji će nam ostati u sjećanju'

Sportnet • srijeda, 26.04.2023.
Održano državno prvenstvo u futsalu: 'Dani koji će nam ostati u sjećanju'

Hrvatski školski sportski savez u Poreču je od 24. do 26. travnja ugostio novih 47 ekipa mladih futsalašica i futsalaša, a ulog je bio veliki - naslov novih državnih prvaka Republike Hrvatske u školskom sportu. 

Otvorenje, ždrijeb, svakodnevna natjecanja, suze i smijeh, pobjede i porazi obilježit će veliko slavlje školskog sporta u Poreču koje ovi mladi sportaši još dugo pamtiti. Učenici su bili smješteni u Hotelu Delfin gdje su provodili slobodno vrijeme:

"Svoje slobodno vrijeme provodili smo kupajući se na bazenu te družeći se sa suigračima, ali i protivničkim ekipama. Ovih par dana ostat će nam u sjećanju i sljedeće godine dat ćemo sve od sebe da se ponovno vratimo na ovo natjecanje", ispričali su nam Valentin Klokočki i Lovro Fanjak iz OŠ Vladimir Nazor Duga Resa.

Osim zanimljivih druženja, već u rano jutro nakon dolaska djevojčice i dječaci uputili su se prema dvoranama gdje su morali ozbiljno i u najboljem svjetlu predstavljati svoje škole i županije. Igralo se u četiri porečke dvorane na čak šest terena. Uz razne emocije, dinamičnu atmosferu te malo sreće, samo najbolje škole plasirale su se u četvrtfinalnu fazu natjecanja koja se odigravala istoga dana u popodnevnim satima.  

Uoči finala razgovarali smo i s kapetanom OŠ Donja Stubica Vidom Matuškom koji nam je ukratko prepričao njihov put do finala te kao najtežeg protivnika istaknuo OŠ Kajzerica s kojima su se susreli u polufinalnoj fazi te ih pobijedili izvođenjem jedanaesteraca.

Zaključni dan natjecanja obilježen je napetim polufinalnim te finalnim utakmicama. U kategoriji dječaka borbu za zlato vodili su OŠ Cavtat protiv OŠ Donja Stubica, dok su u borbi treće mjesto osvojili dječaci iz OŠ Kajzerica. Pehar na kraju odlazi dječacima iz OŠ Cavtat, dok su treće mjesto zauzeli dječaci iz OŠ Kajzerica.

Puni dojmova i još pomalo nesvjesni velikog uspjeha zlatni dječaci otkrili su kako su još uvijek euforični i odlično se osjećaju nakon pobjede.

Pehar kući sa sobom nose i djevojčice iz OŠ Đuro Deželić iz Ivanić Grada koje su svladale OŠ Stankovci u finalnom susretu, a broncom su se okitile djevojčice iz OŠ Trstenik.

Novost na državnim prvenstvima su i nagrade za najbolje igračice i igrače, a one su ove godine pripale Dori Valentić iz Osnovne škole Đure Deželića iz Ivanić-grada i Ivanu Kutliću iz Osnovne škole Cavtat koji su svojim nastupom u finalnim susretima uvelike doprinjeli državnom zlatu kojeg njihove ekipe sada ponosno nose oko vrata na putu svojim školama.

Na podjeli medalja i pehara, uz našeg počasnog predsjednika Perkovića i Voditeljicu državnih natjecanja Ivanu Orlić, pridružili su nam se i predstavnici partnera Hrvatskog nogometnog saveza. Uz mini nogomet koji uspješno uključujemo u školski sport od prošle školske godine, HNS je podržao i Državno prvenstvo u futsalu. Na dodjeli medalja pridružili su nam se Boris Durlen, dopredsjednik UEFA Komisije za futsal i koordinator futsal reprezentacije Hrvatske i Hrvoje Hrkač, team manager futsal reprezentacija Hrvatske. Čestitali su novim državnim prvacima u kategoriji osnovnih škola te pozdravili Tehničku komisiju i sudački tim HNS-a ovog prvenstva, uz najavu daljnje uspješne suradnje u školskom sportu.

Tako je Hrvatski školski sportski savez završio još jedno prvenstvo. Prvenstvo koje nam je pružilo predivne igre te time potvrdilo izjavu gospodina Ivana Dujića sa svečanog otvaranja, a to je da su Hrvati uistinu nogometna nacija i da nam je nogomet zaista u krvi.

Tekst: Morana Škrtić, IPL novinarka
Foto: Fran Ratešić / Hrvatski školski sportski savez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!