Nogomet

Bišćan: 'Ovo su važna tri boda u našem nastojanju da što prije osiguramo naslov prvaka'

Branimir Korać, gnkdinamo.hr • četvrtak, 27.04.2023.
Bišćan: 'Ovo su važna tri boda u našem nastojanju da što prije osiguramo naslov prvaka'
Foto: FaH

Dinamo je upisao 2:0 pobjedu protiv Varaždina i u dobrom raspoloženju će krenuti prema Splitu na "utakmicu svih utakmica". Situacija se tako rasplela da Dinamo već na Poljudu može proslaviti naslov prvaka...

Bila je ovo dosta zahtjevna utakmica iako se rezultatski ne čini tako, istaknuo je Dinamov trener Igor Bišćan nakon maksimirske pobjede protiv Varaždina s 2:0 u ogledu 31. kola SuperSport HNL-a.

Igraj na Hajduk - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nismo bili previše uvjerljivi tijekom cijele utakmice, ali imali smo plan i držali ga se. Zabili smo gol u pravo vrijeme, pri kraju prvog poluvremena, da se ne uvuče neka nervoza. Nismo Varaždinu dopustili previše toga iako je imao razdoblja s posjedom lopte i kontrolom igre, ali tada smo dobro stajali u bloku. Čestitam svojim igračima na pobjedi, ovo su važna tri boda u našem nastojanju da što prije osiguramo naslov prvaka, a ujedno smo si i kupili par dan mira prije važne utakmice u Splitu", dodao je trener Bišćan.

Novinari su podsjetili da Dinamo upravo u toj utakmici ima priliku i matematički osigurati naslov prvaka.

"To je lijepa mogućnost, bili smo svjesni toga i prije ove utakmice, dečki su bili odlučni da si otvore takvu mogućnost. Pred nama je, dakle, posebna utakmica. Svaki je derbi poseban, a kad znaš da ti dobar rezultat omogućuje proslaviti naslov na terenu najvećeg rivala, to ima posebnu težinu. Ipak, ne opterećujemo se time, moramo biti spremni odigrati pravu utakmicu."

Plavi su protiv Varaždina bili bolji u drugom nego u prvom poluvremenu.

"Činilo mi se da imamo prostora za neke stvari u igri koje smo mogli odmah riješiti. Dojam je da smo sporo ušli u utakmicu, nismo mogli dignuti tempo igre. Bilo je situacija kad smo imali što odigrati, postojale su mogućnosti, ali ih nismo koristili. Dečki su se popravili u drugom dijelu."

Je li u pitanju umor, koliko je ostalo energije?

"Teško je procijeniti, čeka nas treća utakmica u osam dana. Ušli smo dosta usporeno ili bolje reći – nedovoljno brzo. Ipak, dignuli smo ritam u drugom poluvremenu. Ali, kako je nama, tako je i drugima, svi će igrati tri utakmice u osam dana. Istina, derbi je poseban slučaj, tu će svi biti dodatno inspirirani i izvući svoj maksimum."

Kako je trener Bišćan vidio nastup mladog napadača Frana Topića?

"Zadovoljan sam s njim, to pokazuje i njegova minutaža. Vidi se da je prirodan nogometaš, jako razumije i osjeća igru i loptu. U svakom njegovu potezu vidi se kvaliteta pa i zrelost. Svoju minutažu u potpunosti opravdava i tako si kupuje dodatne minute u budućnosti. On je ugodno iznenađenje za mene."

Dinamu je ovo treća uzastopna utakmica bez primljenog gola.

"To je uvijek dobar znak, to dođe s podizanjem razine odgovornosti u igri. Dečki su se tu puno popravili, u trenucima kad smo ranjivi brzo reagiraju, a i Dominik Livaković je uvijek tu kad se čini da je suparnik u izglednim prilikama. Kad se sjetim situacija protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj pa potom u Puli, to najčešće završi u mreži, ali jako puno znači kad imaš vratara poput Livakovića. Defenzivna igra ovisi o svima. Kao bivši obrambeni igrač znam da nije jednostavno da svi odrađuju taj dio obaveznog posla. I zato me vesele te tri utakmice bez primljenog gola", zaključio je trener Bišćan.

AUTOR: GNK Dinamo

FOTO: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!