Košarka

Knicksima prvi prolaz nakon deset godina, Memphis odgodio Lakersima pobjedu

Krešimir Milić • četvrtak, 27.04.2023.
Knicksima prvi prolaz nakon deset godina, Memphis odgodio Lakersima pobjedu
Foto: EPA

Knicksi će igrati protiv pobjednika serije Milwaukee Bucks - Miami Heat. Skroman double-double LeBrona u porazu…

New York Knicks idu u polufinale Istočne konferencije po prvi put u 10 godina nakon što su u srijedu navečer u petoj utakmici svoje serije prvog kola pobijedili Cleveland Cavalierse 106:95 .

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kao što je bio slučaj u cijeloj seriji, Jalen Brunson predvodio je gladnu mladu momčad koja je cijelu utakmicu imala kontrolu nad igrom. Brunson je ubacio 23 koša do kraja uz četiri asistencije i četiri skoka i bio je na razini kada su Knicksi trebali.

Pridružio mu se dobrom partijom RJ Barrett koji je zabio 21 i tako pružio igru za potreban napredak momčadi Toma Thibodeaua. Prva je to pobjeda u seriji doigravanja još od 2013. godine.

"Rekao sam ovo mnogo puta, tradicija Knicksa, što to znači ne samo za grad nego i za ligu, imamo ono što osjećam kao najbolje navijače na svijetu, imamo najbolji grad na svijetu, mi imaju najbolju dvoranu na svijetu i mislim da način na koji ova momčad igra odjekuje kod svih naših navijača. Oni igraju snažno, igraju pametno i igraju zajedno, i mislim da ako to radite u New Yorku to se uvijek prepoznaje. Dakle, to je dobro. Ima još puno posla za obaviti. Imamo puno područja na kojima možemo napredovati, pa se veselimo sljedećem izazovu", rekao je trener Knicksa nakon pobjede.

Igrajući u svojoj prvoj seriji doigravanja, igrač Knicksa Josh Hart napravio je ogromnu razliku s klupe tijekom posljednjih tjedan i pol, ostvarivši niz pobjedničkih igara koje su pomogle u zatvaranju utakmica. Hart se upisao s još 12 skokova i bio je ključni kotačić u Knicksima koji su uspjeli usporiti Donovana Mitchella i napad Cavsa.

Knicksi su seriju završili bez All-Stara Juliusa Randlea, a to je ukupnu pobjedu učinilo impresivnijom. On se ozlijedio, ponovno lijevi gležanj, krajem druge četvrtine i nije se mogao vratiti. Završio je s 13 poena, šest asistencija i četiri skoka u 16 minuta prije ozljede.

Knicksi će igrati protiv pobjednika serije Milwaukee Bucks - Miami Heat.

Lakersi su bili na dobrom putu da zaključe seriju s Memphis Grizzlisima, ali na to će pričekati bar još jednu utakmicu. Slavio je Memphis 116:99, a glavnu ulogu je imao Desmond Bane s 33 poena i 10 skokova, a dvostruki All-Star igrač Ja Morant dodao je 31 poen i 10 skokova.

Tako su Grizzliesi uspjeli izbjeći eliminaciju vratili svoju seriju prvog kola Zapadne konferencije u Los Angeles gdje ove sezone još nisu uspjeli pobijediti. Skroman učinak imala je glavna zvijezda Lakersa LeBron James s 15 poena i 10 skokova, a u ponedjeljak je skinuo rekord kao najstariji igrač NBA lige s postignutih 20 poena i 20 skokova.

S druge strane ulogu predvodnika koju inače ima 38-godišnji LeBron ovog puta je preuzeo Anthony Davis. Zabio je 31 poen i upisao 19 skokova, a Austin Reaves je zabio 17 dok je D'Angelo Russel dodao 11.

NBA doigravanje:
Cleveland Cavaliers - New York Knicks 95:106
Memphis Grizzlies - LA Lakers 116:99

FOTO: EPA/JASON SZENES

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!