Nogomet

Borba za Europu na Kvarneru: Rijeka traži povratak na treće mjesto, Lokomotiva može zakomplicirati

Krešimir Milić • četvrtak, 27.04.2023.
Borba za Europu na Kvarneru: Rijeka traži povratak na treće mjesto, Lokomotiva može zakomplicirati
Foto: FaH

Rijeka i Lokomotiva susrest će se u 31. kolu SuperSport HNL-a. Na Rujevici će se voditi direktna borba za bodove koji znače Europu...

Osijek je jučerašnjom pobjedom vratio u posjed treće mjesto na ljestvici SupeSport HNL-a, ali pitanje je za koliko dugo. Već danas Rijeka se ponovno može tu vratiti, a na tom putu stoji im Lokomotiva.

Igraj na Rijeka - Lokomotiva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sudar je ovo 31. kola koji bi mogao odrediti smjer za obje momčadi, a ponajviše Lokomotivu koja bi se s pobjedom ponovno vratila ozbiljno u igru za Europu. Do kraja je ostalo za njih još šest kola, a s obzirom na trenutne pozicije velika borba će se voditi baš za ta mjesta.

Od trećeg do osmog mjesta još uvijek svi imaju šansu osigurati pretkola Konferencijske lige. Stoga je jasno kakav imperativ nosi današnja utakmica na Rujevici.

Rijeka je doživjela preporod dolaskom Sergeja Jakirovića na klupu i od momčadi koja se bori za ostanak u ligi vratila se u borbu za pozicije na kojima smo ih više navikli gledati. Dva puta su i slavili protiv Hajduka, a posljednji put prije kiksa na gostovanju kod Gorice.

Gorica je u svom pohodu prema ostanku u ligi i na njemu je loše prošla Rijeka porazom od 1:0. Zato danas Riječani traže pobjedu kojom bi ponovno preskočili Osijek i zasjeli na treće mjesto, a uz to bi se i oslobodili jednog od direktnih konkurenata u borbi za Europu.

Lokomotiva je početkom tjedna ostala bez jednog od najboljih igrača. Otišao je Ibrahim Aliyu u MLS, ali ni to ih neće spriječiti da pokušaju izboriti Europu. Ove sezone više puta su se pokazali kao neugodan protivnik i na papiru jačim momčadima.

Što su rekli?

Sergej Jakirović, trener Rijeke: „Tempo je brz, nismo se niti ohladili od nedjelje. Nakon kratke analize smatram da nismo bili na uobičajenoj razini, da smo mogli i morali bolje. Možda je kumovalo vrijeme, bili smo grogirani i mi i oni. Oni su iskoristili priliku preko Fućka, a mi nismo iskoristili neke dobre šanse. Dolazi Lokomotiva, mlada ekipa, pozitivno bezobrazna, dosta efikasna, poletna i brza. Morat ćemo biti puno bolji nego u nedjelju da bi uzeli tri boda. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu.“

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive: „Pobjeda u prošlom kolu protiv Šibenika nam je puno značila. Na određeni način kupili smo si mir i praktički rasterećeni putujemo u Rijeku. Klub je ostvario značajan transfer Aliyua u američki MLS i normalno da će nam nedostajati. No koga nema bez njega se mora, i u svakom slučaju probat ćemo njegov izostanak nadoknaditi s drugim igračima. Rijeka igra jako kvalitetan nogomet, doveli su u ovom prijelaznom roku pet-šest igrača i u ovom trenutku njihovu najvažniju kariku trenera Jakirovića te izuzetno dobro izgledaju ove polusezone.“

Mjesto, vrijeme, suci

Rujevica, Rijeka, 18:00

Sudac:Duje Strukan

Nedostaju

Rijeka: Veldin Hodža (akumulirane opomene)

Lokomotiva: Blaž Bošković (ozljeda)

Prošli međusobni susret

U prošlom susretu slavila je Rijeka u Kranjčevićevoj s 2:1. Zabili su tad za pobjedu Frigan i Obregon, a za Lokomotivu je bio strijelac Marić.

Prognoza

Razlika u kvaliteti nije velika, a Lokomotiva bi danas mogla zakomplicirati svima. Znaju što im nosi pobjeda pa ne bi bilo veliko iznenađenje da slave.

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!