Košarka

Celticsi završili posao u Atlanti i prošli u sljedeću rundu doigravanja

Branimir Korać • petak, 28.04.2023.
Celticsi završili posao u Atlanti i prošli u sljedeću rundu doigravanja
Foto: EPA

Boston Celticsi trebali su šest utakmica protiv Atlanta Hawksa za prolaz u drugu rundu doigravanja. Hawksi su se dobro držali u ovoj seriji, ali Boston ipak ide dalje...

Nakon što su Hawksi preživjeli petu utakmicu u Bostonu i izborili povratak kući u Atlantu, Boston se nije kockao i čekao majstoricu na svom parketu, dovršio je posao i prošao dalje.

Igraj na utakmice NBA doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bila je to napadački jako dobra večer Celticsa koji su u sve četiri četvrtine ubacili barem po 30 poena što je na kraju bilo dovoljno za prolaz. No raspoloženi su bili i Hawksi, a najbolje to pokazuje što su ipak oni bili ti koji su imali prednost nakon treće četvrtine i to sa 100:98, rezultatom s kojim završavaju utakmice.

Susret u Atlanti odlučen je serijom Bostona u zadnjih pet minuta. Pokrenuo ju je Jaylen Brown tricom za poravnanje na 113:113 da bi dvije i pol minute kasnije na semaforu stajalo 121:113 za goste što znači da su napravili 11:0.

Niz Celticsa tricom je prekinuo Dejounte Murray, ali do kraja susreta Atlanta nije uspjela zaprijetiti potpunom povratkom i Celticsi su upisali pobjedu i prolaz u sljedeću rundu doigravanja gdje će igrati protiv Philadelphije koja je pomela Brooklyn Netse i svježija će ući u seriju.

Najbolji kod Bostona bili su Jaylen Brown s 32 poena i pet skokova, Jayson Tatum s 30 poena, 14 skokova i sedam asistencija te Marcus Smart s 22 poena.

Kod Hawksa Trae Young upisao je 30 poena i deset asistencija, a De'Andre Hunter 20 poena i šest skokova.

NBA:
Atlanta Hawks - Boston Celtics 120:128 (2-4)

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!