Košarka

Treće uzastopno SP u Aziji, Katar 2027. godine ugošćuje najbolje košarkaše svijeta

Mihaela Bradovski • petak, 28.04.2023.
Treće uzastopno SP u Aziji, Katar 2027. godine ugošćuje najbolje košarkaše svijeta
Foto: FaH

FIBA je u Manili održala sjednicu Središnjeg odbora na kojoj je odlučeno o domaćinstvu Svjetskog prvenstva 2027. godine. Domaćin će biti Katar...

Iako je bilo govora o tome kako će se i FIBA pokušati voditi kontinentalnim ključem i prebacivati domaćinstva svjetskih smotri između kontinenata, Azija će imati čast tri SP-a zaredom ugostiti najbolje košarkaše svijeta.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

2019. godine domaćin Svjetskog prvenstva bila je Kina, ove godine domaćini su Filipini, Japan i Indonezija, a domaćinstvo 2027. godine dobio je Katar, prva zemlja domaćin iz arapskog svijeta.

Ovo je prvi put nakon samih početaka održavanja svjetskih prvenstava da se na istom kontinentu održavaju tri uzastopna SP-a. Posljednji put to se dogodilo u razdoblju od 1950. godine kada je prvo Prvenstvo održano u Argentini pa do 1967. godine kada je peto Prvenstvo u nizu odigrano u Južnoj Americi i to Urugvaju.

Niz je prekinut 1970. godine kada je SP održano u bivšoj Jugoslaviji, a igralo se u Sarajevu, Splitu, Karlovcu, Skoplju i Ljubljani.

Na Svjetskom prvenstvu 2027. godine po prvi put u povijesti sve utakmice bit će odigrane u jednom gradu - Dohi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!