Tenis

Halep: 'Od prosinca imam dokaze da sam nevina, koliko treba proći vremena da me se sasluša?'

Mihaela Bradovski • petak, 28.04.2023.
Halep: 'Od prosinca imam dokaze da sam nevina, koliko treba proći vremena da me se sasluša?'
Foto: EPA

Nekadašnja prva tenisačica svijeta Rumunjka Simona Halep trenutno je pod suspenzijom zbog pozitivnog dopinškog testa, ali tvrdi da ima dokaze da nije kriva...

Sličnu bitku kao Mario Vušković vodi i Simona Halep. Rumunjska tenisačica bila je pozitivna na dopinškom testiranju i trenutno je pod suspenzijom.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Situacija je jako teška i emotivno je vrlo stresno. Stres je stvarno ogroman, nikada nisam pomislila da bih se mogla naći u takvoj situaciji. Uvijek sam bila protiv dopinga i zalažem se za čist sport, zato u početku nisam niti znala kako se nositi s ovim i što napraviti. S vremenom sam pokušavala ostati mirna, a pomoglo mi je to što znam da sam nevina i da nisam uzela bilo što znajući da je zabranjeno."

Tim stručnjaka utvrdio je kako je u njeno tijelo došla zabranjena supstanca, a to se dogodilo preko kontaminiranog sastojka.

"Nakon puno rada saznali su kako je došlo do kontaminacije, dogodilo se to preko suplementa i zato sam i imala tako malu količinu u organizmu. U suplementu je pronađena vrlo mala količina sastojka koji nije smio biti tamo."

Halep želi što prije razjasniti stvari, ali saslušanje je već više puta odgađano.

"Prošlo je sedam mjeseci otkako sam suspendirana, a od prosinca imam sve potrebne dokaze. Ne tražim nikakav poseban tretman, samo tražim da me se sasluša. Koliko treba vremena za to?"

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!