Košarka

Lakersi pregazili Grizzliese za prolaz dalje, Kingsi izborili majstoricu

Petar Jenjić • subota, 29.04.2023.
Lakersi pregazili Grizzliese za prolaz dalje, Kingsi izborili majstoricu
Foto: EPA

Los Angeles Lakersi izborili su prolazak u drugu rundu doigravanja nakon četvrte pobjede protiv Memphis Grizzliesa, dok su Sacramento Kingsi izborili sedmu utakmicu protiv Golden State Warriorsa...

Los Angeles Lakersi pokazali su svoj maksimalan potencijal sinoćnjom pobjedom protiv Memphis Grizzliesa i prolaskom s ukupnih 4-2 u sljedeću rundu doigravanja za NBA prvaka.

Igraj na NBA utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jedna pobjeda u gostima i tri pobjede kod kuće bile su i više nego dovoljne, a noćas su pred svojim navijačima pregazili protivnika s okruglih 40 razlike. Bilo je 125:85.

D'Angelo Russell predvodio je Lakerse do pobjede s 31 poenom, dok je LeBron James dodao 22 koša, pet skokova i šest asistencija.

Memphis je predvodio Santi Aldama sa 16 koševa, dok je Desmond Bane dodao 15 poena i pet skokova.

Još prije početka doigravanja pretpostavljali smo da će serija Sacramento Kingsa i Golden State Warriorsa biti sjajna, a novu potvrdu dobili smo noćas u San Franciscu gdje su gosti stigli do poravnanja u seriji.

Warriorsi nisu uspjeli iskoristiti prvu meč loptu, Kingsi su slavili sa 118:99 i sada pred svojim navijačima imaju šansu doći do prolaska u sljedeću rundu.

Kingse je do slavlja predvodio Malik Monk s 28 poena i sedam skokova, dok je De'Aaron Fox dodao 26 koševa i 11 asistencija.

Stephen Curry s 29 poena i pet asistencija i Klay Thompson s 22 koša predvodili su Warriorse.

NBA:
Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies 125:85 (4-2 u seriji)
Golden State Warriors - Sacramento Kings 99:118 (3-3 u seriji)

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!