Ostali sportovi

Odbojkašice Mladosti šesti put uzastopno prvakinje, dvije godine u prvenstvu bez poraza

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 29.04.2023.
Odbojkašice Mladosti šesti put uzastopno prvakinje, dvije godine u prvenstvu bez poraza
Foto: FaH

Odbojkašice Mladosti šesti puta zaredom osvojile su naslov prvakinja Hrvatske. Ovo im je ukupno 18. naslov najboljih u Lijepoj našoj. Protiv Dinama u trećem susretu doigravanja još su jednom demonstrirale vrhunsku igru i pobijedile u svom Domu odbojke s 3:0 (25:12, 25:14, 25:17) nakon 63 minuta igre.

Mladostašice su tako već pune dvije godine bez poraza u domaćem prvenstvu! Apsolutna dominacija Mladosti, koja je i prva dva susreta doigravanja riješila u svoju korist s maksimalnim rezultatom 3:0.

Igraj na odbojkaške mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dinamo je nešto pokušavao, ali Mladost je bila prejaka za njih. Već u prvom su setu domaće su krenule furiozno i natjerale Dinamo na time out već kod 4:1. Rezultat se samo povećavao, do konačnih +13 (25:12). Jednostavno, Dinamo nije imao protuigru, pokušao je njihov trener Igor Šimunčić sve, promijenio gotovo cijelu postavu, ali bez uspjeha, mladostašice su gazile sve pred sobom.

Trener Mladosti Miodrag Miki Stojaković nije pak puno eksperimentirao, već je u utakmicu ušao s najjačim snagama: Karla Antunović organizatorica igre, Andrea Mihaljević korektorica, libero Izabela Štimac, srednje blokerice Astrid Popić i Aida Mehić, te primačko-pucački par Josipa Matrković i Katarina Pavičić.

Otvaranje drugog seta u sličnom stilu, Mladost gazi sve pred sobom, imaju 8:3, 10:4, 13:5, 19:7... Jednostavno, gošće nailaze na previsoki zid ispred sebe i polako gube energiju i samopouzdanje. Set je na kraju okončan sa 25:14 za Mladost.

Dominacija se nastavila i u trećem setu, u kojem su doduše gošće čak i vodile jedan dio susreta, od 5:4 do 7:6 (povele su i s 1:0 u prvom setu), no to je bilo sve od njihovog pozitivnog rezultata. Razlika u kvaliteti bila je očigledna. Na kraju je Mladost i taj set odvela lagano do kraja, do 25:17 za konačnih 3:0 i još jednu titulu prvakinja Hrvatske, njihovu 18.

Zlatne medalje odbojkašicama Mladosti dodijelio je predsjednik HOS-a Frane Žanić, a brončane Dinamu stručni tajnik HOS-a Ivan Donald Marić.

Nakon utakmice trener Mladosti Miodrag Miki Stojaković je rekao: "Uspjeli smo ostvariti zacrtane ciljeve, pobijedili u sva tri finalna susrerta s po 3:0, mislim potpuno zasluženo. Ovo je prava nagrada djevojkama za mukotrpan cjelogodišnji rad."

Njegov kolega na klupi Dinama, Igor Šimunčić mogao je samo konstatirati: "Dali smo sve, probali sve, ali Mladost je bila prejaka za nas. Mladost je bila spremna cijelu finalnu seriju, jer da nije mi bi još imali neke šanse, ovako baš i ne. Ovo je realno ispalo na kraju, ovo je naš maksimum."

Karla Antunović, organizatorica igre Mladosti rekla je nakon susreta: "Znale smo da smo bili favoriti, ali nismo niti u jednom trenutku bile opuštene. Svaku smo se utakmicu držale dogovora, i to je rezultiralo našim pobjedama od 3:0. Drago mi je da je ovako brzo završila finalna serija jer me uskoro čekaju pripreme reprezentacije."

Antonija Volmut, nekadašnja igračica Mladosti a sada Dinama, odigrala je u svojoj 27. godini svoj posljednji službeni susret, za što je nagrađena pljeskom obiju ekipa i gledališta.

"Zahvala svima, roditeljima i sestrama, svima koji su me pratili i podržavali. Bilo se teško oprostiti ali došlo je vrijeme za neke druge stvari. Zaposlena sam, imam obitelj, ali nadam se ostati u odbojci. Radim s djecom u školi odbojke i svima bih preporučila da se bave odbojkom, jer je to idealan sport, svi surađujemo, tim smo, podržavamo se. Nama danas nije išlo, ali to je sport."

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!