Nogomet

Bišćan: 'Znamo što nas čeka, Hajduk želi održati prvenstvo na životu što dulje može'

Branimir Korać, gnkdinamo.hr • nedjelja, 30.04.2023.
Bišćan: 'Znamo što nas čeka, Hajduk želi održati prvenstvo na životu što dulje može'
Foto: FaH

Dinamo u Splitu ima priliku završiti posao i osigurati titulu prvaka. Igor Bišćan priprema momčad na veliku borbu protiv motiviranog protivnika, a želi i svoju prvu pobjedu protiv Hajduka na Poljudu u karijeri...

Pripremiti se maksimalno ozbiljno, kao i za svaku drugu utakmicu, pa na takav način, pravim pristupom i angažiranom igrom, nastojati prirediti večer koju će Dinamovi navijači pamtiti. Tako u viziji maksimirskoga trenera Igora Bišćana izgleda algoritam kojim će plavi nastojati programirati novi naslov prvaka. Dinamo će ove nedjelje u 18 sati gostovati kod Hajduka u dvoboju 32. kola SuperSport HNL-a pri čemu bi plavima i bod bio dovoljan kako bi i matematički osigurali šesti uzastopni naslov prvaka.

Igraj na Hajduk - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Derbi je najveća utakmica u našem klupskom nogometu, a ovaj nedjeljni bit će poseban i po tome što imamo priliku na Poljudu potvrditi naslov iako pritom moram priznati da uopće nismo o tome pričali već smo se pripremali kao i za sve prethodne utakmice. Analizirali smo suparnika i tako slagali pripremu za utakmicu. Očekujem sve ono što derbi nosi, puno želje, emocija, tenzija, utakmice će vjerojatno biti drukčija od prethodnih po pitanju tempa, intenziteta... Znamo što nas čeka, Hajduk želi održati prvenstvo na životu što dulje može, sve će učiniti da mi ne osvojimo naslov na njegovom stadionu. Zato ih očekujem jako motivirane da u tome uspiju, a mi moramo naći način kako ostvariti svoj cilj", istaknuo je trener Bišćan.

U kakvom je stanju momčad, je li oporavljenik Bruno Petković spreman za svih 90 minuta?

"Petković je u momčadi, ali pitanje je koliko može izdržati na određenoj razini... U kadru jedino nema ozlijeđenih Boška Šutala i Kevina Theophilea."

Na upit novinara osjeća li laganu tremu prije svog prvog derbija u trenerskoj ulozi, trener Bišćan je kratko uzvratio:

"Nemam tremu. Već je prošlo onih nekoliko početnih utakmica u kojima sam osjećao nekakvu tremu, pozitivnu napetost kad sjedneš prvi put na klupu novog kluba, a znamo da je ovo za mene posebna priča. Prisutno je uzbuđenje, ali ima još vremena do utakmice. U pripremi je manje-više sve isto, a ni nema razloga da bude drukčije. Pripremamo se maksimalno ozbiljno kao i za bilo koju drugu utakmicu."

Na opasku novinara da ni kao igrač niti kao trener nije pobijedio na Poljudu uslijedila je simpatična rasprava.

"Skoro ste u pravu. Imam jednu pobjedu na Poljudu, ali ne u dresu Dinama. A sad, hoćete li uspjeti izvući podatak s kim i kako sam pobijedio na Poljudu, to ostavljam vama."

Ovakva je mozgalica pala na plodno tlo jer i nakon trenerova odlaska otvorila se rasprava u dva rukavca: a) je li ikad pobijedio momčad Hajduka na Poljudu; b) je li ikad pobijedio na Poljudu.

I dok je potraga za pobjedom protiv bijelih u startu dala niječni odgovor, misli su se prebacile na točku b gdje je iz riznice sjećanja iskočila utakmica mladih reprezentacija Hrvatske i Portugala još 1999. godine. Bile su to dodatne kvalifikacije U-21 momčadi za plasman na Europsko prvenstvo 2000. godine, u prvom je dvoboju Portugal slavio s 2:0. Uzvratni dvoboj odigran ja na Poljudu gdje su tadašnji mladi vatreni preokrenuli rezultatski zaostatak i pobijedili u produžetku s 3:0. Bišćan je odigrao obje ove utakmice. Tada je u udarnih 11 i u Portugalu i u uzvratu u Splitu bio i sadašnji Hajdukov trener Ivan Leko.

Pritom se i sam trener Bišćan osvrnuo na svojega splitskog kolegu.

"Nikome nije jednostavno, ni u Splitu niti ovdje u Dinamu, ali mislim da je Leko dobitak za hrvatski nogomet. Mi takve ljude trebamo podržati, a pogotovo mi kolege. I javnost i navijači trebali bi imati malo više strpljenja. Radi se o kvalitetnom treneru, a kao takav može samo donijeti pozitivne stvari hrvatskom nogometu."

Plavi će i u gostima imati značajnu podršku svojih navijača.

"Čujem da su rasprodane sve ulaznice koje su bile dostupne našim navijačima, a to znači da nas čeka dobra podrška na Poljudu. Sad je na nama da im priuštimo večer koju će pamtiti", zaključio je trener Bišćan.

AUTOR: GNK Dinamo

FOTO: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!