Tenis

Velika borba u Madridu, Petra Martić izbacila 12. igračicu svijeta

Petar Jenjić • ponedjeljak, 01.05.2023.
Velika borba u Madridu, Petra Martić izbacila 12. igračicu svijeta
Foto: EPA

Petra Martić izborila je četvrtfinale Masters turnira u Madridu nakon što je u dva dugačka seta bila bolja od Barbore Krejčikove...

Nakon gotovo tri mjeseca Petra Martić uspjela je povezati tri pobjede, a danas je slavila protiv 12. tenisačice svijeta, Barbore Krejčikove iz Češke.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bio je to njihov prvi međusobni dvoboj, a Martić je nakon nešto manje od dva sata igre slavila sa 6:3, 7:6. Ovo joj je drugi plasman među osam najboljih u Madridu.

Hrvatska tenisačica startala je s brekom i vodstvom od 3:0. Protivnica joj je uzvratila i smanjila na 4:3, ali to je bilo sve od Čehinje u prvom setu. Martić je još jednom uzela servis, a time i set.

Trenutno 33. tenisačica svijeta napravila je break odmah na početku drugog seta. Krejčikova je izjednačila na 3:3, no odmah u narednom gemu Martić radi novi break. Ne koristi jednu meč loptu na servis protivnice, a zatim joj Čehinja uzvraća breakom kod servisa za pobjedu, iako je Martić vodila 30:0.

Velika borba bila je kod vodstva Čehinje 6:5. Imala je četiri break, a time i četiri set lopte, no Martić je ipak uspjela sve spasiti i izboriti tie-break. U 13. igri izgubila je samo jedan poen.

Za ulazak u polufinale igrat će protiv bolje iz dvoboja Ige Swiatek i Ekaterine Aleksandrove.

Masters Madrid, osmina finala:
Petra Martić - Barbora Krejčikova 6:3, 7:6 (1)

FOTO: EPA/FAZRY ISMAIL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!