Ostali sportovi

Mladostaši imaju priliku izjednačiti seriju protiv Murse: 'Imamo samopouzdanje, želje i volje'

Sportnet, Krešimir Milić • utorak, 02.05.2023.
Mladostaši imaju priliku izjednačiti seriju protiv Murse: 'Imamo samopouzdanje, želje i volje'

Četvrtu utakmicu serije u odbojkaškom finalu doigravanja za prvaka Hrvatske igraju Mladost i Mursa u Domu odbojke Bojan Stranić. Osječani vode 2:1 u seriji...

Prošle odbojkaške sezone Mladost je osvojila naslov prvaka, svoj 21. otkako je Hrvatske, pobijedviši u dva susreta, s 3:0 i 3:1, momčad Marine Kaštela. Kaštelani su pomalo neočekivano u polufinalu dobili Mursu Osijek u tri susreta, najprije izgubili 0:3 u Osijeku, potom slavili u Kaštelima s 3:2 i na kraju s 3:1 u trećoj. Osječani su poveli s 1-0 i izgubili sljedeća tri seta.

Igraj na odbojku na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Godinu ranije, također su slavili mladostaši, koji su tada s 3-0 u seriji, ali i s 3:0 u svakoj utakmici, pobijedili Mursu Osijek.

Ove sezone Osječani su bili neprikosnoveni, izgubili tek jednu utakmicu u Superligi, od Mladosti, i to u istom tjednu kada su osvojili Kup Hrvatske Vinka Dobrića. Poveli su s 2-0 u finalnoj seriji za prvaka, oba puta pobijedili Mladost s 3:0, iako to nisu bile nimalo lagane utakmice kako bi rezultat sugerirao. I kada se u nedjelju po mnogima očekivao kraj ovogodišnje Superlige, mladostaši su se odlučili 'pobuniti', nije im se nimalo svidjela ideja da završe sezonu s tri poraza u nizu.

Rezultat toga bila je pobjeda od 3:0 usred Osijeka, najbrža i najefikasnija do sada u finalnoj seriji. Stoga se serija nastavlja, u srijedu 3. svibnja u 20 sati, uz izravni prijenos na Sportskoj televiziji, gledat ćemo četvrti susret doigravanja za prvaka Hrvatske, u Domu odbojke Bojan Stranić.

Obje su momčadi stoga praznik proveli radno, jer ulog je velik za obje momčadi.

"Odradili smo odličan posao u Osijeku, no nema prostora za euforiju jer nismo još ništa napravili. Tek smo uspjeli malo smanjiti njihovo vodstvo, ali još uvijek trčkaramo za njima. Mursa je ta koja ima meč loptu u Zagrebu", rekao je trener Mladosti Ratko Peris pred utakmicu.

Imali su meč loptu i u Osijeku, pa je nisu iskoristili.

''Puno smo vremena potrošili na mentalnu pripremu, čak bih rekao, više nego na taktičku. U prve dvije utakmice nismo imali dovoljno širine, u trećoj smo konačno dočekali Stanka Stankovića, koji gotovo cijelu sezonu ima problema s ozljedama. S njim smo puno dobili, no to smo i znali, znali smo njegove mogućnosti i on nikada nije bio otpisan.''

U četvrtom susretu, stječe se dojam, Mladost je sada u prednosti, mogu izboriti petu utakmicu u Osijeku.

"Imamo samopouzdanje, imamo snage, želje i volje, i nadamo se seriju odvesti u petu utakmicu. Vidjeli smo kako ih se može pobijediti, sada samo trebamo na tome ustrajati i dalje. No, ponavljam, Mursa je još uvijek u prednosti, vode s 2-1 i dovoljna im je jedna pobjeda za naslov. Idemo ponovno jako, bez straha, sada kada smo im se primakli tako blizu želimo ih i nadigrati do kraja. Nadamo se da će Dom odbojke sada biti naša prednost, da će se tribine popuniti našim navijačima čija nam podrška i te kako treba."

Stanko Stanković, Perisov 'as iz rukava', koji je odradio odličnu utakmicu na poziciji primača-pucača, odteretivši tako i Ivana Zeljkovića i Clemensa Eckera, povrđuje koliko je bila jaka mentalna priprema.

"Unatoč tome što je rezultat finalne serije bio negativan po nas, nismo dozvolili i negativno razmišljanje u našim glavama. Trener je vjerovao u nas cijelo vrijeme, širio pozitivnu energiju, i nakon što su nas mnogi već otpisali željeli smo pokazati što znamo i možemo, da su bili u krivu. Pogotovo što nismo bili nadigrani u prva dva susreta. Valjda smo tom hrabrošću i sreću izazvali. Nadam se da ćemo i nadalje zadržati ovu razinu igre i sjajnu atmosferu u momčadi koju imamo. Bez euforije ulazimu u četvrti susret, nadajući se petom. Želimo pokazati svima što znamo, koliko smo dobri, i koliko je u sportu sve moguće."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!