Košarka

[VIDEO] Velimir Perasović odveo Uniks u finale VTB lige nakon dramatične pobjede protiv Zenita

Branimir Korać • srijeda, 03.05.2023.
[VIDEO] Velimir Perasović odveo Uniks u finale VTB lige nakon dramatične pobjede protiv Zenita
Foto: EPA

U finalu ovosezonskog izdanja VTB lige igrat će Uniks iz Kazana i Lokomotiv iz Krasnodara. Uniks pod vodstvom Velimira Perasovića slavio je u polufinalnoj seriji protiv snažnog Zenita...

Nakon što je Lokomotiv šokirao moskovski CSKA i izbacio ga u polufinalu doigravanja u VTB ligi, tražio se drugi polufinalist. O njemu su odlučivali Uniks Kazan i Zenit, a Uniks je pobjedom 80:79 prošao u finale.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bila je to dugačka i naporna serija, Uniks ju je dobio s 4-3, a odluka je pala u doslovno posljednjoj sekundi sedme utakmice.

Šest sekundi prije kraja Zenit je kod 79:79 imao loptu sa strane i napad, ali Zubkov je pod košem stao na liniju i Uniks dobiva napad. Marcos Knight sjurio se parketom i proigrao Vincea Huntera kojeg na polaganju faulira Adrien Moerman i Hunter ide na liniju slobodnih bacanja. Ubacio je jedno i odveo Uniks u finale.

U Perasovićevoj momčadi Nenad Dimitrijević ubacio je 24 poena uz šest asistencija, a Daryl Macon dodao je 16 poena i šest skokova.

Kod Zenita kojeg vodi Xavi Pascual, Thomas Heurtel upisao je 23 poena i 11 asistencija, a Adrien Moerman dodao je 17 poena.

VTB liga, polufinale:
Uniks Kazan - Zenit St. Peterburg 80:79 (4-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!