Hrvatski kup, četvrtfinale, 03.05.2023, 19:00 h
Nexe Našice
Nexe Našice 29:30 Sesvete

Šok za Nexe: Sesvećani slavili u Našicama i izborili završnicu Kupa Hrvatske

Mihaela Bradovski • srijeda, 03.05.2023.
Šok za Nexe: Sesvećani slavili u Našicama i izborili završnicu Kupa Hrvatske

Rukometaši Sesveta igrat će na Final Fouru Kupa Hrvatske nakon što su priredili iznenađenje i u Našicama svladali Nexe s 30:29...

Prvi nastup nakon reprezentativne stanke bio je loš za rukometaše Nexea. U Našice su stigle Sesvete tražeći iznenađenje i prolaz u polufinale Kupa i igrači Silvija Ivandije to su i ostvarili.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ivandija već dugo vremena radi odličan posao u Sesvetama što je potvrdio i ovim susretom u kojem su Sesvećani još jednom pokazali kako mogu biti vrlo neugodan protivnik ako ih ne shvatite potpuno ozbiljno.

Nexeu se to možda i dogodilo nakon što je uvjerljivo slavio u prvenstvu neposredno prije reprezentativne pauze i to je skupo platio.

U potpuno izjednačenom i ravnopravnom dvoboju u kojem je Nexe u jednom trenutku imao 21:18 kao najveću prednost na susretu nakon čega je Ivandija pozvao minutu odmora, smirio svoje igrače i ubrzo su se gosti vratili na 22:22.

Dugo se igralo gol za gol pri čemu su Sesvećani bili ti koji su hvatali zaostatak i poravnavali sve do posljednjih deset minuta kada nakon Kevićeve pogreške Turčić zabija za vodstvo Sesveta.

U dramatičnoj završnici kod 29:29 zadnji napad pripao je gostima, a Turčić je pogodio za pobjedu Sesveta 30:29.

Ranije su se na završni turnir plasirali i PPD Zagreb, Trogir i Bjelovar. Kod Sesveta Nikola Finek bio je najefikasniji sa sedam golova, a kod domaćina Marin Jelinić postigao je osam golova.

Kup Hrvatske, četvrtfinale:
Nexe - Sesvete 29:30

Hrvatski kup

četvrtfinale

Bjelin Spačva Vinkovci29:34RK Zagreb
Trogir32:30Gorica
Bjelovar32:30Poreč
Nexe Našice29:30Sesvete

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!