Ostali sportovi

Mladost izjednačila u finalnoj seriji i izborila majstoricu u Osijeku

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 04.05.2023.
Mladost izjednačila u finalnoj seriji i izborila majstoricu u Osijeku
Foto: Pixsell

U četvrtoj utakmici finalne serije za prvaka Hrvatske, zagrebačka Mladost bila je bolja od Murse te tako izborila odlučujući peti dvoboj...

Odbojkaši Mladosti pobijedili su osječku Mursu 3:1 (25-18, 21-25, 25-17, 25-21) na domaćem parketu u Zagrebu, čime su izjednačili finalnu seriju na 2-2.

Igraj na odbojku na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

O novom prvaku tako će odlučivati posljednja, peta utakmica, koja se u Osijeku igra u subotu od 17:30. Dosad je svaka momčad pobjeđivala u domaćim susretima.

Mladost je odlično otvorila utakmicu te brzo u prvom setu pobjegla suparniku. Relativno mirno je domaćin priveo kraju prvu dionicu kraju uz 25-18, ali potpuno drugačija priča trajala je tijekom drugog seta.

Mursa je povela 8-2 i iako se Mladost uspjela približiti tijekom drugog seta, nije ugrozila izjednačenje na 1:1. Daleko ravnopravnija borba trajala je u trećem setu. Mladost je imala blagu prednost do sredine te dionice kada je uslijedio novi niz poena Mladosti i jednostavno osvojen i taj dio igre s 25-17.

Napet je bio i četvrti set u kojem je Mladost imala konstantnu, ali minimalnu prednost. Međutim, uspjela je odbiti sve osječke napade i na kraju slaviti s 3-1 u setovima.

Kulminacija finalne serije tako slijedi u Osijeku gdje će Mursa pokušati osvojiti premijerni naslov prvaka u povijesti, dok će Mladost pokušati obraniti titulu prvaka.

Finale PH, četvrta utakmica:
HAOK Mladost - Mursa 3:1 (25-18, 21-25, 25-17, 25-21)

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!