Košarka

James vs. Curry, Warriors vs. Lakers: Epizoda druga

Petar Jenjić • četvrtak, 04.05.2023.
James vs. Curry, Warriors vs. Lakers: Epizoda druga
Foto: EPA

Los Angeles Lakersi noćas ponovno gostuju kod Golden State Warriorsa u drugoj utakmici polufinala Zapadne konferencije. Hoće li uzeti još jednu pobjedu ili će branitelj naslova izjednačiti u seriji, ostaje nam saznati...

Pred nama je nastavak uzbudljive serije NBA doigravanja. Za finale Zapadne konferencije igraju Golden State Warriorsi i Los Angeles Lakersi. Ako je suditi po prvoj utakmici, mogla bi ovo biti jedna briljantna serija. Međutim, ništa manje ni ne očekujemo s takvim majstorima na obje strane.

Igraj na Warriors - Lakers na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kao i u seriji protiv Memphis Grizzliesa, Los Angeles Lakersi uzeli su prvu utakmicu u gostima i nešto mirnije dočekuju drugu. Bila je to sjajna predstava Anthonyja Davisa koji, kada je potpuno zdrav, jedan je od najdominantnijih igrača lige, a to je dokazao i u ovom doigravanju.

Za razliku od Domantasa Sabonisa ranije, Kevon Looney ima puno teži posao s Davisom koji se odlično "odmotava" u pick and rollu, a kada na to sve nadodamo njegovo iskustvo i raznovrsnost šuta, jasno je da je Davis praktički nepremostiva prepreka u napadu. Ništa drugačije nije ni u obrani, s obzirom na to da je podijelio pet blokada.

Lakersi su se dosta mučili s obranom tijekom ove sezone, ali to se poprilično ustabililo. Naravno, primljenih 112 poena u prvoj utakmici nije bio problem loše obrane, nego izvrsnog napada Warriorsa koji je imao oko 40 posto šuta iz igre. Bilo je tu dosta teških šuteva što je sigurno zasluga defenzive Lakersa koji su se uspjeli oporaviti od serije protivničkih trica u završnici susreta.

Svježe umorni od sedme utakmice protiv Sacramento Kingsa, Warriorsi su lošije šutirali, a Stephen Curry je nakon okruglih 50 poena pao za gotovo polovicu. Međutim, ne sumnjamo da će takva klasa ostati nedorečena, možda već u noćašnjoj utakmici u Chase Centru u San Franciscu.

Ako nešto želi napraviti momčad iz Los Angelesa, onda mora dobiti i ostale igrače. Davis i LeBron James će svoje koliko-toliko isporučiti, no kada na to nadodamo dobre partije D'Angela Russella, važne ubačaje Austina Reavesa ili Ruija Hachimure, onda je jasno da rijetki Lakerse mogu napadački nadigrati.

Što su rekli

Steve Kerr, trener Warriorsa: "Šutirat će više slobodnih bacanja od nas, mislim da su broj jedan u ligi. Nije iznenađenje, ali je veliko je to nepodudaranje i moramo im to smanjiti."

Darvin Ham, trener Lakersa: "Moramo rasteretiti umor igrača iz regularne sezone kako bismo dogurali malo dalje u ovom dijelu godine. U doigravanju, sve treba biti na svom vrhuncu. Morate skratiti svoju rotaciju i glavne igrače pogurati naprijed. Oni moraju biti tu od početka i što češće."

Mjesto, vrijeme

Chase Center, San Francisco, 03:00 po hrvatskom vremenu

Forma

Golden State Warriors - LA Lakers 112:117
Sacramento Kings - Golden State Warriors 100:120
Golden State Warriors - Sacramento Kings 99:118
Sacramento Kings - Golden State Warriors 116:123
Golden State Warriors - Sacramento Kings 126:125

Golden State Warriors - LA Lakers 112:117
LA Lakers - Memphis Grizzlies 125:85
Memphis Grizzlies - LA Lakers 116:99
LA Lakers - Memphis Grizzlies 117:111 (nakon produžetka)
La Lakers - Memphis Grizzlies 111:101

Zadnji susret

Los Angeles Lakersi poveli su 1-0 breakom na gostujućem terenu. Slavili su rezultatom 117:112. Protiv Grizzliesa su tu prednost znali zadržati u Los Angelesu, protiv Golden Statea to bi ipak moglo ići teže.

Prognoza

S obzirom na to da se radi o veoma izjednačenoj seriji u kojima će odlučivati detalji, teško je očekivati da će neka ekipa zaredati s pobjedama. Kad na to nadodamo da igra na domaćem terenu, vjerujemo da će Warriorsi noćas poravnati.

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!